Solid overtegning for letemyggen Africa Energy

Det vesle leteselskapet Africa Energy, som kontrolleres av den svenske Lundin-familien, henter penger til stadig høyere kurser. Mandagens emisjon ble betydelig overtegnet.

HARDFØR: Odfjell Drillings «Deepsea Stavanger» borer brønnene utenfor kysten av Sør-Afrika. Tirsdag ble det klart at riggen har jobb også når den returnerer til Norge. Da med Aker BP. Foto: Odfjell Drilling
Olje

Mandag ettermiddag skrev Finansavisen at oljemyggen Africa Energy var på jakt etter inntil 25 millioner dollar i friske penger og at Pareto Securities, Arctic Securities og Fearnley Securites var engasjert i den forbindelse.

Tidlig tirsdag morgen meldte ikke bare Africa Energy at pengene var på plass. De hadde faktisk økt emisjonen til 28 millioner dollar.

– Den oppjusterte rettede emisjonen var betydelig overtegnet, noe som demonstrerer sterk investorstøtte for borekampanjen vår utenfor kysten av Sør-Afrika.

Det sier konsernsjef Garrett Soden, og fortsetter:

– Vi fortsetter å være begeistret for verdensklasse-potensialet til Blokk 11B/12B, og vi ser frem til boreresultatene fra letebrønnen «Luiperd-1» i neste kvartal.

Emitterer til høyere kurser

Emisjonen ble gjort til kurs 3 svenske kroner, drøyt fire prosent lavere enn mandagens sluttkurs på 3,14 kroner. Emisjonskursen er 30 prosent høyere enn ved forrige emisjon som ble gjort i januar.

For drøyt to år siden ble det hentet penger til 1,09 svenske kroner.

Ved slutten av tirsdagens handel på børsen i Stockholm ble aksjen omsatt for 3,07 kroner.

Nettoprovenyet skal gå til finansieringen av selskapets økte finansieringsforpliktelser i forbindelse med det pågående boreprogrammet på inntil tre letebrønner på Blokk 11B/12B utenfor Sør-Afrika hvor Total er operatør.

24. august ble det inngått en avtale om øke selskapets effektive eierandel i blokken fra 4,9 til 10 prosent.

Africa Oil Corp, der den svenske Lundin-familien er største aksjonær, er Africa Energys hovedeier med 32 prosent av aksjene. Lundin eier i tillegg 11 prosent direkte.

I tillegg til Sør-Afrika, er Africa Energy medeier i en lisens utenfor Namibia. Selskapet er notert både i Sverige og Canada.

africa energy
africa oil corp
lundin
emisjon
sør-afrika
leteboring
total
oljeselskap
Nyheter
Børs
Olje