<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Solid overtegning for offensiv letemygg

Det vesle leteselskapet Africa Energy, som kontrolleres av den svenske Lundin-familien, henter penger til stadig høyere kurser. Mandagens emisjon ble betydelig overtegnet.

    Publisert 22. sep. 2020 kl. 16.23
    Oppdatert 22. sep. 2020 klokken 16.23
    Lesetid: 2 minutter
    Artikkellengde er 262 ord
    HARDFØR: Odfjell Drillings «Deepsea Stavanger» borer brønnene utenfor kysten av Sør-Afrika. Tirsdag ble det klart at riggen har jobb også når den returnerer til Norge. Da med Aker BP. Foto: Odfjell Drilling

    Mandag ettermiddag skrev Finansavisen at oljemyggen Africa Energy var på jakt etter inntil 25 millioner dollar i friske penger og at Pareto Securities, Arctic Securities og Fearnley Securites var engasjert i den forbindelse.

    Tidlig tirsdag morgen meldte ikke bare Africa Energy at pengene var på plass. De hadde faktisk økt emisjonen til 28 millioner dollar.

    – Den oppjusterte rettede emisjonen var betydelig overtegnet, noe som demonstrerer sterk investorstøtte for borekampanjen vår utenfor kysten av Sør-Afrika.

    Det sier konsernsjef Garrett Soden, og fortsetter:

    – Vi fortsetter å være begeistret for verdensklasse-potensialet til Blokk 11B/12B, og vi ser frem til boreresultatene fra letebrønnen «Luiperd-1» i neste kvartal.

    Emitterer til høyere kurser

    Emisjonen ble gjort til kurs 3 svenske kroner, drøyt fire prosent lavere enn mandagens sluttkurs på 3,14 kroner. Emisjonskursen er 30 prosent høyere enn ved forrige emisjon som ble gjort i januar.

    For drøyt to år siden ble det hentet penger til 1,09 svenske kroner.

    Ved slutten av tirsdagens handel på børsen i Stockholm ble aksjen omsatt for 3,07 kroner.

    Nettoprovenyet skal gå til finansieringen av selskapets økte finansieringsforpliktelser i forbindelse med det pågående boreprogrammet på inntil tre letebrønner på Blokk 11B/12B utenfor Sør-Afrika hvor Total er operatør.

    24. august ble det inngått en avtale om øke selskapets effektive eierandel i blokken fra 4,9 til 10 prosent.

    Africa Oil Corp, der den svenske Lundin-familien er største aksjonær, er Africa Energys hovedeier med 32 prosent av aksjene. Lundin eier i tillegg 11 prosent direkte.

    I tillegg til Sør-Afrika, er Africa Energy medeier i en lisens utenfor Namibia. Selskapet er notert både i Sverige og Canada.