Oljetopp tror oljeetterspørselen faller 10 prosent i år

Oljeprisen stiger mandag, men ifølge Russlands oljeminister vil det ta lang tid før vi når nivåene før coronakrisen. 

OPP: Oljeprisen stiger mandag kveld. Foto: NTB
Olje

Ved 20-tiden er Brent-oljen opp 1,01 prosent til 42,20 dollar pr. fat, mens WTI-oljen stiger 0,74 prosent til 40,39 dollar pr. fat. 

Ifølge tall fra Johns Hopkins University har 33,1 millioner mennesker blitt smittet av coronaviruset, og mer enn 998.000 har mistet livet.

Flere amerikanske stater har opplevd markant økning i positive Covid-19-tilfeller, og antall nye infeksjoner på landsbasis har vokst til 46.000 i gjennomsnitt hver dag sammenlignet med 35.000 daglig for to uker siden, skriver Reuters. 

– Økningen i daglige infeksjoner har akselerert, og det totale antallet nå er nær 33 millioner.  Hvor raskt viruset sprer seg er hovedbekymringen for både helsemyndigheter og finansielle investorer, sier PVM-analytiker Tamas Varga.

Tror innhentingen vil ta lang tid

I et møte søndag med oljetopper fra G20-landene, uttalte Russlands olje- og energiminister Alexander Novak at innhentingen i olje- og energisektoren vil ta lang tid. 

– Det er åpenbart at strukturen i energisektoren vil bli transformert både på etterspørselssiden og på tilbudssiden. Innhentingen vil ikke gå raskt, og det vil ta ganske lang tid å nå nivåene før krisen, sa han ifølge det russiske nyhetsbyrået TASS. 

Ifølge Novak vil etterspørselen etter olje i 2020 være redusert med ti prosent fra året før, skriver TASS. 

– Etterspørselen etter oljeprodukter har falt med om lag 28-30 prosent, hovedsakelig på grunn av redusert lastebilvirksomhet. Investeringene i oljeproduksjonen har krympet med 25 prosent. I år forventer vi et fall i etterspørselen på rundt ti prosent, sa Novak. 

aleksander novak
russland
olje
brent
wti
Nyheter
Børs
Olje