<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Orkan og streik sender oljeprisen markant oppover

Orkan og streik på norsk sokkel trekkes fram som årsaker til utviklingen.

    Publisert 6. okt. 2020 kl. 19.31
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 172 ord
    OLJE: Vesentlige forstyrrelser på tilbudssiden sender oljeprisen oppover.  Foto: Discovery

    Oljeprisen stiger markant tirsdag, etter betydelige forstyrrelser for tilbudssiden. Streik på norsk sokkel, en innkommende orkan i USA, i tillegg til en (egen) friskmelding av Donald Trump sender prisen oppover. 

    Reuters skriver at flere oljeplattformer har stoppet produksjon etter at orkanen Delta har styrket seg, og er på vei til å nå Mexicogolfen på torsdag. Dette vil ifølge nyhetsbyrået i så fall bli den tiende orkanen som treffer USA i år, som er det høyeste på mer enn et århundre. 

    Chevron opplyser at de har begynt å evakuere alle ansatte på plattformer i det aktuelle området og skrur av produksjonen. 

    Reuters meddeler også at norsk oljeproduksjon har blitt redusert med 8 prosent, som følge av streik. Equinor opplyste blant annet mandag at selskapet stengte ned fire felt i Nordsjøen.

    Det er imidlertid fortsatt knyttet stor bekymring til smittetallene i Europa, og blant annet den franske hovedstaden heller mot en ny nedstengning. Det skriver CNN. 

    Brent-oljen omsettes tirsdag kveld for 42,30 dollar fatet, opp 2,45 prosent for dagen. WTI-oljen er opp 2,88 prosent til 40,35 dollar pr. fat.