Oljeprisen faller

Foto: Ivan Kverme
Olje

Brent-oljen er mandag morgen ned 0,70 prosent til 42,48 dollar fatet, mens WTI-oljen faller 0,72 prosent til 40,25 dollar fatet.

Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 43,02 dollar fatet ved børsslutt i Oslo torsdag.

Fredagens avslutning av sokkelstreiken er ifølge TDN Direkt blant nyhetene som trekker oljeprisene lavere. I Norge ble 330.000 fat pr. dag tatt ut, noe som potensielt kunne økt til 1 million fat pr. dag de kommende dagene om det ikke hadde blitt enighet.

Gjennom helgen har også stormen «Delta» passert Mexicogulfen. USAs byrå for sikkerhet og miljøhensyn skrev ifølge TDN Direkt søndag at om lag 91 prosent av oljeproduksjonen og 61,5 prosent av gassproduksjonen fortsatt var tatt ut av drift.

Ifølge analytikere kan det ta opptil to uker før Mexicogulfen er på samme produksjonshastighet som før stormen traff.

oljeprisen
Nyheter
Børs
Olje