Oljepengestrømmen kraftig ned

Men kontantstrømmen tok seg opp fra andre til tredje kvartal.

PENGEMASKIN: Johan Sverdrup-feltet. Foto: NTB
Olje

Petoro leverte en kontantstrøm til staten på 45 milliarder kroner per tredje kvartal, går det frem av en rapport sluppet fredag. 

Dette er 42 prosent ned fra 78,1 milliarder kroner på samme tid i 2019.

Nedgangen skyldes primært det store etterspørselsfallet coronapandemien har forårsaket. Total produksjon var 980.000 fat oljeekvivalenter per dag, 41.000 fat oljeekvivalenter ned sammenlignet med samme periode i fjor.

Kontantstrømmen for tredje kvartal var 12 milliarder, fem milliarder opp fra andre kvartal. Økningen skyldes ifølge Petoro en midlertidig lettelse av smitteverntiltakene globalt som førte til etterspørselsvekst og en økning i prisene på olje- og gass.

– Modne felt er grunnstammen

Resultat etter finansposter per 3. kvartal var 35 milliarder kroner, 34 milliarder kroner lavere enn samme periode i fjor. Reduksjonen skyldes lavere priser på olje og gass, samt nedskrivning av anleggsmidler i første kvartal. Nedgangen ble delvis motvirket av økt produksjon fra Johan Sverdrup-feltet.

– De modne store feltene utgjør fortsatt grunnstammen i vår portefølje. Videre utvikling av disse feltene er avgjørende for å opprettholde produksjonsnivået, sier konstituert administrerende direktør i Petoro Kjell Morisbak Lund i en kommentar, og viser til to av de største som er Troll fase 3 og Snorre Expansion Project.

Rapporten her.

Petoro

Mill. kronerPer 3. kv./20Per 3. kv./19
Kontantstrøm45.35978.147
Driftsinntekter77.034112.267
Driftsresultat34.83269.832
Resultat34.71268.908
petoro
oljepenger
johan sverdrup
troll
Nyheter
Børs
Olje