– Dette er en fartsdump

Oljeprisene og aksjemarkedet fikk en svært tøff avslutning på oktober.

TØFFE TIDER: I oljemarkedet.  Foto: Bloomberg
Olje

Prisen på brentolje falt rundt 10 prosent sist uke. Et fat kostet fredag kveld kun 37,86 dollar. Det er laveste pris siden slutten av mai. WTI-oljen sto i 35,72 dollar fatet. 

Årsaken til prisfallet på olje er at smitten av coronaviruset har tatt seg stygt opp i store deler av verden den siste tiden. Land som Frankrike, Storbritannia, Italia, Tyskland og Spania har skjerpet restriksjonene kraftig den siste tiden, som for så vidt også er tilfelle i Norge. Det bremser den økonomiske aktiviteten og etterspørselen etter olje blir mindre.

– Dette er en fartsdump. Vi kommer ikke til å se en stor reaksjon i prisene på mandag, konkluderer Mike Muller, Asia-sjef i Vitol Group, ifølge Bloomberg.

Det er ikke bare oljemarkedet som har blitt tøffere den siste tiden. Det har også rammet aksjemarkedene. I tillegg til problemene med coronaviruset, tynges aksjemarkedet av usikkerhet knyttet til valget i USA (tirsdag mellom Joe Biden og Donald Trump). Investorer virker også å være skuffet over at ikke en ny, stor krisepakke har kommet på plass i USA.