– Vi tror sjansen øker for at OPEC+ utsetter

Russiske oljetopper er i samtaler. Helge André Martinsen øyner en utsettelse.

ØYNER OPEC+-UTSETTELSE: Senior oljeanalytiker Helge André Martinsen i DNB Markets. Foto: DNB
Olje

Etter mange røde dager fikk oljeprisene seg i går et oppsving på meldinger om at Russland har startet å diskutere utsettelser av den planlagte produksjonsøkningen i OPEC+ fra nyttår.

Og trenden fortsetter tirsdag. 

Frontkontrakten for Brent-oljen følger opp gårsdagens fire prosent oppgang med å stige nye 1,8 prosent til 39,68 dollar fatet så langt i dagens handel, og har vært oppe i 40 dollar på det høyeste.

Ifølge Reuters foregår diskusjonen mellom toppsjefene i russiske oljeselskaper og Russlands energiminister Alexander Novak. En kilde med kjennskap til diskusjonen har – mot lovnader om anonymitet – uttalt til nyhetsbyrået at tre alternativer foreligger. 

– Sjansen øker

«Ett av dem var ifølge kilden å forlenge dagens produksjonsbegrensninger inn i første kvartal 2021. De to andre alternativene var å øke produksjonen i januar – som planlagt, eller å kutte den ytterligere», skriver senior oljeanalytiker Helge André Martinsen i DNB Markets i en oppdatering tirsdag. 

«Vi tror sjansen øker for at OPEC+ utsetter nedtrappingen av produksjonskuttene med tre måneder til utgangen av første kvartal neste år, med bakgrunn i nye lockdown-runder i Europa og økt produksjon i Libya», fortsetter han. 

Basert på gjeldende OPEC+-avtale vil kuttene trappes ned fra 7,7 til 5,8 millioner fat pr. dag fra 1. januar 2021.