<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Oljeprisene fortsetter opp i påvente av OPEC-avgjørelse

Investorene håper på at produksjonskuttene i oljen utvides ut i 2021.

    Publisert 12. nov. 2020 kl. 06.23
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 205 ord
    HÅP: Oljeprisen stiger i håp om at OPEC vil utvide kuttene. Foto: Bloomberg

    Brent-oljen var tidlig torsdag morgen opp 0,6 prosent til 43,92 dollar fatet. WTI-oljen klatrer 0,5 prosent til 41,61 dollar fatet.

    Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 42,46 dollar fatet ved børsslutt i Oslo tirsdag. 

    Oljeprisene fortsetter opp og investorene håper OPEC og samarbeidslandene holder tilbake produksjonen lenger enn oppgitt. Smittetilfellene fortsetter å stige og setter ytterligere press på oljeprisen.

    Algeries energiminister sa onsdag at OPEC kan fortsette de eksisterende produksjonskuttene på 7,7 millioner fat per dag inn i 2021, eller til og med utvide kuttene dersom det er nødvendig.

    I utgangspunktet var det i januar planlagt en økning i produksjonen på 2 millioner fat per dag, hvilket investorene nå priser inn ifølge analytikere.

    Både Brent-oljen og WTI har steget markant denne uken på håp om at pandemien nærmer seg en slutt etter det mandag ble klart at Pfizer har en vaksine som viser gode testresultater.

    – Det er gode nyheter, ingen tvil om det. Men det vil ta tid før vaksinene blir rullet ut og derfor vil det ta tid før etterspørselen blir positivt påvirket, sier Lachlan Shaw, sjef for handelsvarer i National Australia Bank, og fortsetter.

    – På mange måter ser markedet frem til 2021. Vi vil ha vaksiner på vei ut og OPEC kan ha utvidet kuttene sine.