Lyser ut ni områder

25. konsesjonsrunde omfatter ni områder, hvorav åtte i Barentshavet.

LYSER UT: Olje- og energiminister Tina Bru. Foto: NTB
Olje

Olje- og energidepartementet kunngjør torsdag utlysning av 25. konsesjonsrunde. Runden omfatter ni områder, fordelt på åtte i Barentshavet og ett i Norskehavet, skriver departementet selv på sine hjemmesider. 

Departementet tar sikte på tildeling av nye utvinningstillatelser andre kvartal 2021.

Selskapenes søknadsfrist er satt til 23. februar 2021 klokken 12.00.

– Om lag 200.000 personer er sysselsatte enten direkte eller indirekte i petroleumssektoren i Norge. Nye funn er avgjørende for den videre aktiviteten for å skape ringvirkninger, lønnsomme arbeidsplasser, verdiskaping i hele landet og inntekter til fellesskapet. Gjennomføring av 25. konsesjonsrunde er en direkte oppfølging av Granavolden-plattformen og Stortingets ønske, sier olje- og energiminister Tina Bru i en kommentar.

Les mer her.

konsesjonsrunde
norsk sokkel
barentshavet
Norskehavet
tina bru
granavolden
Nyheter
Børs
Olje