Oljeprisen stiger – «motvind på kort sikt» ignoreres

Det er imidlertid knyttet stor spenning til neste ukes oljemøte. 

OLJEPRISEN: Vaksineoptimisme og forventning om produksjonskutt sender oljeprisen oppover.  Foto: Bloomberg
Olje

Oljeprisen stiger mandag på sterkere optimisme for en coronavaksine og forventninger om produksjonskutt fra OPEC+. 

Brent-oljen omsettes i skrivende stund for 45,82 dollar fatet, opp 1,91 prosent for dagen. WTI-oljen stiger 1,23 prosent, og handles til 42,94 dollar pr. fat. 

AstraZeneca, i samarbeid med Oxford University, offentliggjorde i dag testresultatene fra deres vaksine. Resultatene viste at testen var effektiv i mellom 70 og 90 prosent av tilfellene. Dette er noe lavere enn Moderna og Pfizer/BioNTech sine vaksiner, med henholdsvis 90 og 95 prosent effektivitet. 

Videre har representanter fra de amerikanske myndighetene sagt at de første vaksinasjonene kan gjennomføres en dag eller to etter en eventuell godkjennelse. Det skriver Reuters. 

Nyhetsbyrået viser til PVM-analytiker, Stephen Brennock, som mener oljeprisen stadig stiger på økt vaksineoptimisme. Dette til tross for at det fortsatt regjerer stor usikkerhet rundt når vaksinasjonen vil begynne. 

«Investorer ignorerer motvind på kort sikt, ledet av stadig flere smittetilfeller, og ser framover mot neste sommer», hevdet Brennock. 

Oljeprisen blir også støttet av en stadig sterkere tro på at OPEC+ kommer til å videreføre produksjonskuttet. Oljesamarbeidet har møte 30. november og 1. desember, og det er knyttet stor spenning til hvorvidt gruppen vil fortsette å støtte opp om oljeprisens utvikling.