Equinor fikk grønt lys i Canada

Equinor kan nå jobbe videre med to letelisenser utenfor østkysten av Canada etter å ha fått «tommel opp» fra myndighetene.

POTENSIAL: Equinor har nå muligheten til å gå videre med ytterligere to letelinsenser utenfor østkysten av Canada. Foto: Equinor
Olje

Mandag fikk Equinor  grønt lys av det kanadiske departementet for miljø og klimaendringer til å gå videre med Central Ridge Exploration Drilling Project utenfor østkysten av Canada.

«Vi er fornøyde med å ha fått denne godkjenningen, som er koblet til letelisensene 1159 og 1160 utenfor Newfoundland», skriver pressetalsmann Erik Haaland i Equinor i en e-post til Finansavisen.

Foreløpig er det imidlertid ikke tatt noen beslutninger om veien videre.

«Dette er et nødvendig steg dersom vi senere beslutter å igangsette aktivitet. På nåværende tidspunkt er det for tidlig å kommentere på mulige leteplaner og aktiviteter i dette området», skriver Haaland.

Senest i oktober i fjor gjorde Equinor og partner BP funn i to brønner omlag 500 km øst for St. John's, Newfoundland og Labrador. Central Ridge-området ligger rundt 125 km lenger vest.

equinor
canada
canada-newfoundland
leteboring
offshore
eqnr
Nyheter
Børs
Olje