Oljeprisen vakler over virusfrykt: – Bør sikre plenty med kjøpere

Oljen vakler etter markant oppgang de siste ukene og månedene.

VAKLER: Oljeprisene vakler torsdag. Foto: Bloomberg
Olje

Oljeprisen vakler torsdag morgen. 

Brent-oljen har flat utvikling og omsettes for 55,87 dollar pr. fat, mens WTI-oljen faller marginalt 0,04 prosent til 52,82 dollar pr. fat.

Stadig økende smittetilfeller på verdensbasis skaper etterspørselsuro, men sterke importtall fra Kina og synkende lagertall for femte uke på rad, demper fallet.

Reuters understreker at kinesisk oljeimport steg med 7,3 prosent i 2020 samt mulighetene for en ny støttepakke til den amerikanske økonomien som faktorer som bidrar til dempe fallet.

– Kinesiske tall fortsetter å overprestere, og en stor amerikansk støttepakke ser ut til å være på trappene, begge deler bør sikre at det er plenty med kjøpere dersom prisene går ned, sier Jeffrey Halley, senior markedsanalytiker i Oanda, til Reuters

De amerikanske råoljelagrene falt med 3,2 millioner fat i forrige uke til 482,2 millioner fat, ifølge EIA. Lagertallene fra API tirsdag kveld viste en nedgang i lagrene på 5,8 millioner fat forrige uke.

Propan/propylenlagrene i USA var på 66,0 millioner fat i forrige uke, mot 72,8 millioner fat uken før.

– Oljemarkedets rally vil mest sannsynlig ta et avbrekk etter sterkere dollar, sier Stephen Innes, sjefstrateg i Axi, til CNBC.

Myndigheter verden over strammer stadig inn restriksjonene og flere land stenger ned. Det skaper usikkerhet rundt etterspørselen, men lagertallene og kinesisk eksport ser ut til å fallet.

Nyheter
Børs
Olje