«Norsk» oljeselskap kjøper klynge fra Petrobras

Petrobras selger hele eierandelen sin i to felt til DBO Energy og 3R Petroleum for 55 millioner dollar.

SELGER: Konsernsjef Roberto Castello Branco i Petroleo Brasileiro, populært kalt Petrobras. Foto: Bloomberg
Olje

Petrobras har kommet til enighet med OP Energia og DBO Energy om salg av klyngen som blir kalt Peroá Cluster. Det kommer frem i en pressemelding mandag. 

De to olje- og gasselskapene danner konsortium for å kjøpe Peroá-klyngen, og vil ha en eierandel på 50 prosent hver, hvor av OP Energia blir operatør. 

Salgsverdien for klyngen er satt til 55 millioner dollar, drøye 470 millioner kroner, og vil bli betalt i tre puljer. Først 5 millioner kontant, deretter 7,5 millioner dollar når transaksjonen er fullført, og til slutt vil 42,5 millioner dollar i betingede betalinger som omhandler blant annet fremtidig oljepris og lengden på konsesjonen. 

Salget er en del av Petrobras' strategi for å få ned gjeld og optimalisere porteføljen sin. 

«Norsk» oljeselskap

Peroá-klyngen består av oljefeltene Peroá og Cangoá, og holder til like utenfor kysten av delstaten Espirito Santo – nord for Rio de Janeiro. Feltene ligger på grunt vann, og hadde en gjennomsnittligproduksjon på 658.000 kubikkmeter pr. dag med tørrgass. I tillegg kjøper OP Energia og DBO Energy leteblokk, lokalisert på dypt vann, hvor Malombe-funnet er lokalisert.

OP Energia er et heleid datterselskap av 3R Petroleum Óleo e Gás, mens DBO Energy er et olje- og gasselskap med fokus på å øke utvinningsfaktoren og effektiviteten av modne felt i Brasil som bruker ekspertise og teknologi fra Nordsjøen. 

Det brasilianske oljeselskapet DBO Energy består av en gruppe med brasilianske og norske ledere som har vært med på å utvikle og drevet felt i Brasil tidligere.

I midten av januar kom det frem at Petrobras var i samtaler med DBO Energy om å selge oljefeltklyngen Golfhino, som også ligger utenfor kysten av delstaten Espirito Santo. Da ble det rapportert at en avtale fortsatt var måneder unna, men kilder nær samtalene sa at partene diskuterer nisifrede dollarverdier.

Ledelsen i DBO Energy kan bekrefte eller avkrefte disse ryktene.