– Strategien var veldig klar og de er på rett spor

Oljeprisen går noe tilbake onsdag morgen. Ferske API-tall viser fall i råoljelagrene.

PLAN: Alexander Novak, Russlands visestatsminister (t.v.), Mohammed Barkindo, generalsekretær i OPEC, (t.h.) og Khalid Al-Falih, Saudi Arabias energiminister i midten. Foto: Bloomberg
Olje

Oljeprisen synker onsdag morgen og brent-oljen er ned 0,21 prosent til 57,69 dollar fatet. WTI-oljen er ned 0,23 prosent til 54,90 dollar fatet. 

Til sammenligning kostet et fat nordsjøolje 57,77 dollar ved stengetid på Oslo Børs tirsdag. 

En fersk undersøkelse fra American Petroleum Institute (API), som er USAs største bransjeorganisasjon for petroleumsindustrien, viser at råoljelagrene i USA ble redusert med 4,3 millioner fat i forrige uke, melder TDN Direkt. 

API-tallene viser også at bensinlagrene falt med 0,2 millioner fat, mens destillatlagrene falt med 1,6 millioner fat i forrige uke.

Flere analytikere mener at markedet har blitt oppmuntret av den siste vurderingen fra OPEC+ om at oljelagrene vil synke til under et femårig gjennomsnitt innen juni. Det viser at produsentenes produksjonskutt lyktes i å bringe markedet tilbake i balanse, melder Reuters. 

«Strategien var veldig klar. OPEC+ gjorde kutt for å normalisere den globale overflødige beholdningen gjennom 2021 og de er på rett spor», skriver Lachlan Shaw, leder for råvarer i National Australia Bank, i et notat. 

OPEC+ ventes å holde kuttene ved like gjennom året, og nå en topp på 2 millioner fat pr. dag i mai, ifølge et dokument Reuters har fått tak i.