Oljeprisen stiger på OPEC-kutt

Dette samtidig som onsdagens tall viste at råoljelagrene i USA ble redusert til det laveste siden mars. 

OLJEPRISEN: OPEC-samarbeidet fortsetter produksjonskuttet for å stabilisere markedet.  Foto: Dreamstime
Olje

Oljeprisen stiger onsdag etter at oljekartellet OPEC+ kom til enighet om å videreføre produksjonskuttet. Samtidig viste dagens oppdatering at råoljelagrene i USA ble redusert til det laveste siden mars. 

Brent-oljen omsettes i skrivende stund for 58,45 dollar fatet, opp 1,72 prosent. WTI-oljen stiger 1,72 prosent og handles til 55,70 dollar pr. fat. 

OPEC+ har lenge vedlikeholdt stabiliteten i oljemarkedet ved hjelp av solide produksjonskutt. Onsdag ble det klart at oljesamarbeidet viderefører produksjonskuttet, for å opprettholde stabiliteten i markedet. 

Onsdag ble det også klart at de amerikanske oljelagrene ble redusert til 475,7 millioner fat – det laveste siden mars. 

Oljeprisen ble også positivt påvirket av nyhetene om at demokratene i den amerikanske kongressen har begynt prosessen med å godkjenne den 1,9 billioner dollar. Demokratene ser altså ut til å få gjennomslag for ønsket deres – etter høstens lange dragkampen mellom de to partiene.