Høyeste oljeprisen på ett år

Gårsdagens jobbtall fra USA og Bidens arbeid for en ny krisepakke, pekes på som forklaringer. 

FREDAG: Oljeprisen stiger fredag, til de høyeste nivåene på ett år. Foto: Bloomberg
Olje

Oljeprisen stiger fredag til de høyeste nivåene siden oljeprisfallet i slutten av februar i fjor. Utviklingen finner sted etter en stadig sterkere tro på rask økonomisk bedring. 

Brent-oljen omsettes i skrivende stund for 59,48 dollar fatet, opp 1,09 prosent. WTI-oljen handles til 56,90 dollar pr. fat, opp 1,19 prosent. 

Det var knyttet stor spenning til gårsdagens jobbtall fra USA, som viste moderat bedring i jobbmarkedet. Oppdateringen var bedre enn det analytikerne forventet. Samtidig har Joe Bidens forslag om en ny corona-krisepakke på 1,9 billioner dollar, fått ytterligere støtte fredag. Både jobbtallene og Bidens kampanje mot krisepakken, er med på å støtte opp om oljeprisen. 

Det er imidlertid vanskelig å se bort i fra OPEC+ sitt arbeid for å stabilisere oljemarkedet. Gjennom kontinuerlige produksjonskutt, har tilbudssiden blitt betydelig dempet. Senioranalytiker i OANDA, Edward Moya, peker på at det fundamentale ved oljen ser sterkt ut. 

«Brent-oljen nærmer seg 60 dollar fatet nå som OPEC+ med suksess har dempet bekymringene for tilbudssiden, samt som følge av optimisme rundt en bedret smittesituasjon globalt», hevdet Moya til Reuters.