Seadrill søker konkursbeskyttelse for datterselskaper

John Fredriksen-dominerte Seadrill har søkt konkursbeskyttelse under «Chapter 11».

BESKYTTELSE: John Fredriksens Seadrill søker konkursbeskyttelse for fem datterselskaper i Texas.  Foto: Ints Kalnins
Olje

 

Styret i Seadrill har satt i gang «Chapter 11»-prosessen på de fem heleide datterselskapene Seadrill GCC Operations Ltd, Asia Offshore Drilling Limited, Asia Offshore Rig 1 Limited, Asia Offshore Rig 2 Limited og Asia Offshore Rig 3 Limited i Southern District of Texas, fremgår det av en børsmelding fra selskapet sent søndag kveld. 

«Chapter 11-prosessen ble igangsatt som et beskyttende tiltak for å støtte opp rundt Seadrills omfattende restrukturering. Den vil på ingen måte påvirke den sikre og effektive driften av selskapenes borrevirksomhet», skriver selskapet i børsmeldingen

Seadrill understreker i meldingen at søknadene er sendt som et «beskyttende verktøy» for å støtte selskapets pågående restrukturering, og at de «ikke på noen måte» vil påvirke driften i de berørte datterselskapene. 

Seadrill-aksjen har fått hard medfart det siste året og har på den tiden sunket 82,97 prosent til 2,260 kroner.