Oljeprisen stiger – Goldman Sachs venter ytterligere oppgang

Samtidig jekker Goldman Sachs opp prognosene sine for de neste kvartalene. 

MANDAG: Oljeprisen stiger markant, mens Goldman Sachs ser ytterligere oppside de neste kvartalene.  Foto: Dreamstime
Olje

Oljeprisen stiger mandag etter den svekkede produksjonen i USA, som følge av det kalde været i blant annet Texas. 

Brent-oljen omsettes i skrivende stund for 64,69 dollar fatet, opp 2,8 prosent. WTI-oljen handles til 61,02 dollar fatet, opp 3,0 prosent. 

Analytikere har estimert at det unormale været i Texas og Midtvesten i USA har gjort at oljeproduksjonen ble redusert med 4 millioner fat per dag. I tillegg kan det ta opp til 2 uker før produsenter av skiferolje kommer tilbake til normal produksjon. Det sier kilder til Reuters. 

Det hersker liten tvil om at det er OPEC+ sine produksjonskutt som har holdt oljeprisen stabil gjennom coronapandemien. Når det nå jobbes på spreng for å vaksinere befolkningen, og konsumet gradvis er på vei tilbake, vil produksjonen før eller siden gå tilbake til normalen. Til tross for dette ser Goldman Sachs ytterligere oppside for oljeprisen. 

Ifølge den amerikanske investeringsbanken vil den globale etterspørselen normaliseres raskere enn det oljeproduksjonen vil. Goldman Sachs hevet samtidig estimatene for brent-prisene med 10 dollar pr. fat, til 70 dollar neste kvartal og 75 dollar de tre påfølgende månedene. Det skriver Bloomberg. 

Estimatene tilsvarer for øyeblikket en ytterligere oppgang på nærmere 8 prosent.