Oljeanalytiker ser ytterligere oppgang for oljeprisen

Oljeanalytiker i UBS slenger seg på Goldman Sachs og andre som ser ytterligere oppgang for oljeprisen de neste månedene. 

OLJEOPTIMISME: UBS-analytiker slenger seg på rekken av analytikere som ser ytterligere oppgang for oljeprisen de neste månedene.  Foto: Bloomberg
Olje

Etter gårsdagens markante oppgang i oljeprisen forholder markedet seg rolig tirsdag. Det samtidig som coronarestriksjoner stadig lettes på, og etterspørselen sakte men sikkert er på vei tilbake. 

Brent-oljen omsettes i skrivende stund for 65,39 dollar fatet, opp 0,2 prosent. WTI-oljen handles til 61,69 dollar pr. fat, omtrent uendret for dagen.

Mandag annonserte Storbritannias statsminister, Boris Johnson, at landet planlegger å lette på coronarestriksjoner fram mot sommeren, og satser på at samtlige restriksjoner er fjernet i løpet av juni. Lettelser sammen med de pågående vaksinasjonsprogrammene er med på å støtte opp om forventningene til oljeprisen fremover. 

«Vaksinenyheter hjelper oljen, og sannsynligheten for lettelser av mobilitetsrestriksjoner de neste månedene sammen med vaksineutrullingen burde styrke oljeetterspørselen og -prisen ytterligere», sa oljeanalytiker i UBS, Giovanni Staunovo, til Reuters. 

Det er imidlertid ikke alle som fremhever den positive siden av utviklingen. USAs sentralbanksjef, Jerome Powell, sa at den amerikanske økonomiens bedring forblir ujevn og langt fra komplett. Powell hevdet samtidig at det ville gå litt tid før sentralbanken ville vurdere å endre sine retningslinjer for å hjelpe økonomien.