<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Oljeprisen snur ned etter svekket kinesisk aktivitet

Analytiker mener det spekuleres i om de kinesiske oljereservene er fylt opp. 

    Publisert 1. mars 2021 kl. 19.30
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 208 ord
    MANDAG: Oljeprisen snur ned. Foto: Dreamstime

    Oljeprisen har snudd ned mandag, etter å ligget solid i grønt tidligere på dagen. Dette etter bekymringer for svak aktivitet i kinesiske fabrikker. 

    Brent-oljen omsettes i skrivende stund for 63,40 dollar fatet, ned 1,58 prosent. WTI-oljen handles til 60,19 dollar fatet, ned 2,13 prosent. 

    Veksten i den kinesiske fabrikkaktiviteten falt til det laveste nivået på ni måneder i i februar. Fallet har skapt bekymringer over landets behov for olje. Det skriver Reuters. 

    «En bekymring er mer og mer snakk om en mulig vaklende kinesisk olje-etterspørsel, og at de har kjøpt all oljen de trenger på en stund», sa Phil Flynn, senioranalytiker i Price Futures Group, til nyhetsbyrået. 

    Flynn hevder det spekuleres i at de strategiske oljereservene er fulle, og at Kina derfor ikke vil være med å drive opp oljeprisen fremover. 

    Dagens optimisme

    Oljeprisen snudde altså ned etter å ha ligget i pluss større deler av dagen. Flere analytikere peker på at oppgangen tidligere på dagen var drevet av optimisme rundt vaksinering og krisepakke i USA. 

    «Oljeprisene henter seg inn denne morgenen, på linje med andre aktiva-klasser, med bakgrunn i at støttepakken har gått igjennom i representantenes hus», skriver den globale markedssjefen i Axi, Stephen Innes, i et notat.

    Den mye omtalte støttepakken i USA, venter nå på en behandling i Senatet før den kan realiseres.