Oljeprisen snur ned etter svekket kinesisk aktivitet

Analytiker mener det spekuleres i om de kinesiske oljereservene er fylt opp. 

MANDAG: Oljeprisen snur ned. Foto: Dreamstime
Olje

Oljeprisen har snudd ned mandag, etter å ligget solid i grønt tidligere på dagen. Dette etter bekymringer for svak aktivitet i kinesiske fabrikker. 

Brent-oljen omsettes i skrivende stund for 63,40 dollar fatet, ned 1,58 prosent. WTI-oljen handles til 60,19 dollar fatet, ned 2,13 prosent. 

Veksten i den kinesiske fabrikkaktiviteten falt til det laveste nivået på ni måneder i i februar. Fallet har skapt bekymringer over landets behov for olje. Det skriver Reuters. 

«En bekymring er mer og mer snakk om en mulig vaklende kinesisk olje-etterspørsel, og at de har kjøpt all oljen de trenger på en stund», sa Phil Flynn, senioranalytiker i Price Futures Group, til nyhetsbyrået. 

Flynn hevder det spekuleres i at de strategiske oljereservene er fulle, og at Kina derfor ikke vil være med å drive opp oljeprisen fremover. 

Dagens optimisme

Oljeprisen snudde altså ned etter å ha ligget i pluss større deler av dagen. Flere analytikere peker på at oppgangen tidligere på dagen var drevet av optimisme rundt vaksinering og krisepakke i USA. 

«Oljeprisene henter seg inn denne morgenen, på linje med andre aktiva-klasser, med bakgrunn i at støttepakken har gått igjennom i representantenes hus», skriver den globale markedssjefen i Axi, Stephen Innes, i et notat.

Den mye omtalte støttepakken i USA, venter nå på en behandling i Senatet før den kan realiseres.