Oljeprisen faller noe tilbake

Til tross for økte OPEC-estimater faller oljeprisen forsiktig i morgentimene fredag.

NED: Oljeprisen faller noe i morgentimene fredag. Foto: Bloomberg
Olje

Fredag morgen ligger prisen på et fat nordsjøolje (brent spot) på 69,35 dollar, en nedgang på 0,3 prosent i løpet av natten.

WTI-oljen ligger på sin side ned 0,3 prosent til 65,68 dollar fatet.

Frontkontraktene på brent ligger ifølge Reuters an til å oppnå ukentlig gevinst for åttende uke på rad etter å ha nådd det høyeste nivået på 13 måneder på mandag, etter angrepet på Saudi-Arabiske oljeanlegg.

I OPECs månedlige markedsrapport økte de estimatene for oljeetterpørsel med så mye som 200.000 fat per dag. I samme rapport justerer de opp estimatet på global økonomisk vekst med 0,3 prosent til 5,1 prosent.

Investorer har rekket søkelyset på olje etter at forventningene om en innhenting i andre halvdel av året virker mer realistisk, ettersom den globale økonomien stiger og en bred utrulling av vaksiner gjør at enkelte kan reise til sommeren.

«Hvis vaksinasjonsprogrammene er suksessfulle, venter vi at den oppsamlede etterspørselen for bensin og diesel vil komme i slutten av sommeren under den amerikanske og europeiske bilsesongen,» skriver en FGE-analytiker ifølge Reuters.