– Prisene burde fortsette å stige utover sommeren

Oljeprisen stiger mandag morgen og nærmer seg 70 dollar fatet.

OPP: Oljeprisen stiger mandag morgen.  Foto: Ace Oil Tools
Olje

Oljeprisen stiger mandag morgen og brent-oljen er opp 0,65 prosent til 69,62 dollar fatet. WTI-oljen stiger 0,81 prosent til 66,14 dollar fatet. 

Til sammenligning kostet et fat nordsjøolje 69,34 dollar ved stengetid på Oslo Børs fredag. 

Kinas industriproduksjon økte i januar til februar og slo forventningene, mens data for raffineriene viste en økning på 15 prosent i den samme perioden, sammenlignet med tall fra 2020. 

«Kinas tungindustri har vist robust vekst ettersom produksjonen av sement, stål, kull og aluminium registrerte tosifret vekst sammenlignet med nivået før pandemien i 2019», uttalte Seng Yick Tee, en analytiker i det kinesiske konsulentfirmaet SIA Energy, ifølge Reuters. 

Tee bemerket også at vekstratene var «sinnssyke» med tanke på Kinas store volum og at å produsere og transportere alle materialene krever energi. 

Ytterligere støtte

Det har også kommet ytterligere støtte til oljeprisen ved at Saudi-Arabia har kuttet tilgangen på april-råolje til minst fire nordasiatiske kjøpere med inntil 15 prosent. 

Forsyningskuttene kommer i kjølvannet av OPEC+' beslutning om å utvide forsyningskuttene til april tidligere denne måneden. 

– Prisene burde fortsette å stige utover sommeren, spesielt med tanke på det ventede bensinforbruket foran det som sannsynligvis er den største latente etterspørselen noensinne siden USA kan oppnå flokkimmunitet mot covid-19 innen ferieavvikling, sier Axi-strateg Stephen Innes til Platts.