<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Får støtte til tre prosjekter i Storbritannia

Skal skape verdens første klimanøytrale industriklynge innen 2040.

Publisert 17. mars 2021 kl. 09.03
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 191 ord
FÅR STØTTE Equinor og konsernsjef Anders Opedal. Foto: Eivind Yggeseth

Alle de tre Equinor-prosjektene som skal oppnå store reduksjoner av utslipp fra industrien og støtte ren vekst i nordøst-England har mottatt offentlig støtte fra britiske myndigheter. Det opplyser Equinor om i en pressemelding onsdag. 

Den 17. mars kunngjorde den britiske regjeringen tildelingen av finansiering fra det britiske Industrial Strategy Challenge Fund (ISCF) til tre prosjektkonsortier der Equinor er direkte involvert:

  • Zero Carbon Humber (ZCH), et partnerskap på tolv selskaper som skal gjøre Storbritannias største industriklynge klimanøytral gjennom å gradvis ta i bruk hydrogen med lavt karbonavtrykk, karbonfangst og negative utslipp i hele Humber-området.
  • Net Zero Teesside (NZT), et partnerskap med fem selskaper som skal av-karbonisere industriklyngen i Teesside med karbonfangst og bygge et nytt gasskraftverk med avansert karbonfangstteknologi.
  • Northern Endurance Partnership (NEP), et partnerskap på seks selskaper (med ENI, National Grid, Shell, Total og operatøren BP) som skal utvikle infrastruktur for karbondioksidtransport og lagring i britisk del av Nordsjøen som kan benyttes av både ZCH og NZT.

Ifølge Equinor beløper de tre vellykkede budene seg til 229 millioner britiske pund i privat og offentlig finansiering, der Equinor og partnerne bidrar med mer enn to tredeler av totalsummen.