Analytiker rykker ut med kjøpsanbefaling på Aker BP

Kursutviklingen i Aker BP har vært svak den seneste tiden. Nå tror Sparebank 1 Markets at trenden vil snu og mener det er tid for å kjøpe aksjen.

SER OPPSIDE: Sparebank 1-analytikeren Teodor Sveen-Nilsen rykker mandag ut med en kjøpsanbefaling på Aker-BP aksjen. Foto: Iván Kverme
Olje

 

Analytiker Teodor Sveen-Nilsen i Sparebank 1 Markets oppfordrer i en fersk oppdatering meglerhusets kunder til å kjøpe Aker BP-aksjen. Han oppgraderer mandag Aker BP til kjøp samtidig som kursmålet på aksjen oppjusteres til 275 kroner fra tidligere 265 kroner.

Analytikerens nye kursmål tilsvarer en betydelig oppside sammenlignet med kursnivået Aker BP handles på mandag formiddag.

«Oppsiden på 15 prosent fra den nåværende kursen rettferdiggjøres av at Aker BP kursen har prestert dårligere enn andre nordiske lete- og produksjonsselskaper og at aksjen ikke har steget til tross for høyere oljepris», skriver Sveen-Nilsen i en oppdatering.

Den seneste måneden er Aker BP-aksjen ned nesten 10 prosent til tross for at oljeprisen har steget over 5 prosent i samme periode. Videre har selskapet hatt en svakere kursutvikling enn sammenlignbare selskaper.

MINDRE SKATT: Aker BP og konsernsjef Karl Johnny Hersvik nyter godt av skattepakken på norsk sokkel. Foto: NTB Scanpix

Mindre skatt

På grunn av de reviderte skattereglene på norsk sokkel vil Aker BP betale lite skatt i år og neste år, noe som vil gi betydelig høyere kontantstrøm, mener Sveen-Nilsen.

Aker BP vil oppdatere markedet med sine tall for første kvartal neste uke. Selv om selskapet vil få høyere kontantstrøm tror ikke Sveen-Nilsen på en stor økning i utbyttet til Aker BP. Han mener det vil være for kontroversielt i lys av de meget industrivennlige skatteendringene som ble innført i fjor sommer.

Selv om Aker BP-aksjen er ned den siste måneden har kursutviklingen vært positiv siden nyttår med en oppgang på over 10 prosent.