Oljeprisen faller – lagertall overrasker

Oljeprisen faller onsdag morgen, blant annet etter rekordhøy dødsrate i India. 

NED: Oljeprisen peker nedover onsdag morgen.  Foto: Eric Gay
Olje

Oljeprisen faller onsdag morgen og brent-oljen er ned 0,35 prosent, til 66,05 dollar fatet. WTI-oljen er ned 0,43 prosent til 62,11 dollar fatet.

Til sammenligning kostet et fat nordsjøolje 67,2 dollar ved stengetid på Oslo Børs tirsdag. 

India, som er verdens tredje største forbruker av olje, har en sterkt negativ smitteutvikling og rapporterte tirsdag de verste dødstallene så langt under pandemien. Store deler av landet er nå nedstengt som følge av utviklingen. 

«Raffinerier i India skalerer ned fordi etterspørselen har falt på grunn av nedstegningen. Det påvirker tydelig markedet», sier Lachlan Shaw, leder for råvareforskning ved National Australia Bank, til Reuters. 

Til tross for utfordringer i India og økende bekymringer i Japan, verdens fjerde største oljeforbruker, så er etterspørselstegnene fortsatt gode i USA, Storbritannia og Europa.

Overraskende lagertall

Råoljelagrene i USA steg med 0,4 millioner fat i forrige uke, ifølge en undersøkelse fra American Petroleum Institute (API), som er USAs største bransjeorganisasjon for petroleumsindustrien.

På forhånd var det ventet et trekk på 3 millioner fat, ifølge analytikere Reuters har vært i kontakt med. 

API-tallene viser også at  bensinlagrene falt med 1,6 millioner fat, mens destillatlagrene steg med 0,7 millioner fat i forrige uke.