<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Equinor: Olje- og gassfunn i Norskehavet

Equinor, med partnere, har funnet olje og gass i et nytt segment tilhørende Tyrihans-feltet i Norskehavet.

    Publisert 21. apr. 2021 kl. 10.22
    Oppdatert 21. apr. 2021 klokken 10.47
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 225 ord
    NYTT FUNN: Equinor og partnerne Total E&P Norge og Vår Energi har funnet olje og gass i et nytt segment tilhørende Tyrihans-feltet i Norskehavet. Foto: Dreamstime

     

    – Det er oppløftende å påvise nye ressurser som kan styrke levetiden til produserende felt i Norskehavet, sier Nick Ashton, Equinors letedirektør for norsk sokkel.

    Equinor og partnerne Total E&P Norge og Vår Energi har funnet olje og gass i et nytt segment tilhørende Tyrihans-feltet i Norskehavet, ifølge en pressemelding.

    Foreløpige beregninger er mellom 3,0 og 4,2 millioner standard kubikkmeter utvinnbare oljeekvivalenter, tilsvarende 19 – 26 millioner fat oljeekvivalenter.

    Umiddelbar produksjon

    Rettighetshaverne vurderer funnet som kommersielt og vil igangsette produksjon umiddelbart.

    Undersøkelsesbrønn 6407/1-A-3 BH i utvinningstillatelse 073 ble boret fra brønnramme A på Tyrihans Nord. Tyrihans-feltet ligger i den midtre delen av Norskehavet, om lag 25 kilometer sørøst for Åsgard-feltet og 220 kilometer nordvest for Trondheim. 

    – Beliggenheten gjør oss i stand til å sette funnet i produksjon over Tyrihans-feltet umiddelbart noe som både gir god lønnsomhet og lave CO2-utslipp fra produksjonen, sier Ashton.

    Equinor

     

    Opprettet som Den norske stats oljeselskap AS Statoil, gjennom stortingsvedtak i 1972, med hovedkontor i Stavanger.

    Har rundt 20.000 ansatte fordelt på 35 land. Markedsverdi er på rundt 530 milliarder kroner.

    Anders Opedal er konsernsjef og Jon Erik Reinhardsen er styreleder.

    Børsnotert og delprivatisert i 2001 da staten solgte seg ned til en eierandel på 62,5 prosent. Staten kjøpte seg så opp til 67 prosent i forbindelse med Hydro-fusjonen.

    Produserer rundt 2 millioner fat oljeekvivalenter pr. dag. Endret navn fra Statoil til Equinor i mai 2018.