<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Har besluttet elektrifisering av Troll Vest

Equinor og partnere leverer utbyggingsplaner for elektrifisering av Troll Vest til myndighetene. Investeringene beløper seg til om lag 7,9 milliarder kroner.

    Publisert 23. apr. 2021 kl. 13.53
    Oppdatert 23. apr. 2021 klokken 13.55
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 159 ord
    INVESTERER: Equinor har sammen med Petoro, Shell, Total og ConocoPhillips besluttet elektrifisering av Troll Vest og leverer plan for utbygging og drift til olje- og energiministeren fredag. Foto: Equinor

     

    Equinor har sammen med Petoro, Shell, Total og ConocoPhillips besluttet elektrifisering av Troll Vest, og leverer plan for utbygging og drift til olje- og energiministeren fredag, går det frem av en pressemelding.

    Beslutningen omfatter delvis elektrifisering av Troll B-plattformen og full elektrifisering av Troll C i Nordsjøen.

    – Elektrifisering er avgjørende for at vi skal lykkes med å redusere utslippene fra norsk sokkel, og vi har ambisiøse planer for dette. Partnerskapets beslutning om å elektrifisere Troll B og Troll C vil gi store utslippskutt, sier Kjetil Hove, konserndirektør for norsk sokkel i Equinor.

    Investeringene beløper seg til om lag 7,9 milliarder norske kroner. Prosjektet har fått tilsagn om støtte fra Næringslivets NOx-fond på totalt 520 millioner kroner.

    Årlige utslippsreduksjoner vil utgjøre nærmere en halv million tonn CO2 pr. år som er over tre prosent av de totale utslipp fra olje- og gassutvinning og rundt én prosent av totale utslipp i Norge. NOx-utslippene fra feltet vil reduseres med om lag 1700 tonn per år.