<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

BW Energy-skuffelse

Hibiscus North-boring viste lavere volum av hydrokarboner enn ventet.

Publisert 3. sep. 2021
Oppdatert 3. sep. 2021
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 209 ord
BORER UTENFOR GABON: Finansdirektør Knut Sæthre og adm. direktør Carl Arnet i BW Energy. Foto: BW Energy

   

BW Energy har nå gjennomført boring og logging av letebrønnen Hibiscus North (DHBNM-1), der wireline logging og prøvetaking av væske viste lavere volum av hydrokarboner enn ventet, går det frem av en børsmelding torsdag kveld.

I påvente av videre analyse, indikerer de foreløpige resultatene at feltet kan bli innlemmet i fremtidig utviklingsplan med mulig tilknytning til Hibiscus Ruche. Men reservene var ifølge selskapet i nedre sjikt av ressursestimatet fra forhåndsboringen på 10-40 millioner fat olje.

BW Energy understreker at de brutto utvinnbare reservene (2P) på 46,1 millioner fat etablert etter boring av Hibiscus-brønnen (DHIBM-1) og avgrensningssidesteg i 2019, er upåvirket og vil utgjøre kjernen i den kommende Hibiscus/Ruche-utviklingen. Planleggingen av denne neste fasen er «fortsatt i rute», heter det.

Separat struktur

I en separat børsmelding understreker lisenspartner Panoro Energy – «for å unngå tvil» – at Hibiscus North er en distinkt, separat struktur og et tillegg til Hibiscus/Ruche-utviklingen der planleggingen er i rute og uendret.

Dussafu-partnerne har besluttet at tilstrekkelig data er innhentet fra brønnen og at de ikke har noen intensjon om å bore en sidestegsbrønn.

Dussafu-blokken offshore Gabon er på 850 kvadratkilometer. BW Energy er operatør med 73,5 prosent eierandel. Panoro Energy eier 17,5 prosent og Gabons statlige oljeselskap de resterende 9 prosentene.