<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

DNB Markets rykker ut med en kjøpsanbefaling på Røkke-aksje

DNB Markets venter bedre tider og går ut med en kjøpsanbefaling på Aker BP.

    Publisert 14. sep. 2021 kl. 08.57
    Oppdatert 14. sep. 2021 klokken 13.05
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 199 ord
    DNB MARKETS ANBEFALER KJØP: Meglerhuset venter kursoppgang for Aker BP, her representert ved storaksjonær Kjell Inge Røkke og styreleder Øyvind Eriksen. Foto: Iván Kverme

     

    DNB Markets oppgraderer sin anbefaling på Aker BP fra hold til kjøp samtidig som kursmålet holdes uendret på 285 kroner.

    Venter bedre tider

    «Med avklaringen av et nytt skatteregime, endelige investeringsbeslutninger på flere av prosjektene ventet annonsert de neste 16 månedene og styrkede utbytteutsikter tar vi etter en periode med svakere kursutvikling anbefalingen opp fra hold til kjøp», skriver DNB Markets i en oppdatering.

    Aker BP er også en av aksjene strateg Paul Harper har satset på i ukeporteføljen til DNB Markets.

    Aker BP er en av favorittene til Pareto

    I en oppdatering mandag skrev Pareto Securities at det fortsatt er attraktiv risk/reward-innen E&P-sektoren. Dette kommer av en kombinasjon av høy fri kontantstrøm og relativt lave verdsettelser. Blant favorittene til meglerhuset finner man Aker BP og det svenske oljeselskapet Lundin Energy, hvor Pareto har en kjøpsanbefaling på begge.

    Aksjen ble sist omsatt for 231,60 kroner.

    Aker BP

     
    • Oljeselskap med leting, utbygging og produksjon på norsk kontinentalsokkel, og et resultat av fusjonen mellom BP Norge og Det norske oljeselskap høsten 2016. 
    • Adm. direktør er Karl Johnny Hersvik, som tiltrådte mai 2014. 
    • Største aksjonær er Kjell Inge Røkke gjennom Aker Kværner Holding og Aker.