31 selskaper vil lete etter mer olje på norsk sokkel

Regjeringen merker fortsatt stor interesse for letekonsesjoner i Nordsjøen, Norskehavet og Barentshavet.

Publisert 15. sep. 2021 kl. 10.29
Oppdatert 15. sep. 2021 klokken 13.07
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 152 ord
MERKER STOR INTERESSE: Olje- og energiminister Tina Bru. Foto: NTB

         

Olje- og energidepartementet hadde ved fristens utløp 8. september mottatt søknader fra 31 selskaper i forbindelse med utlysningen av TFO 2021 (tildeling i forhåndsdefinerte områder), går det frem av en pressemelding.

Totalt antall søknader offentliggjøres ikke av konkurransemessige hensyn, og departementet tar sikte på å offentliggjøre hvem som tilbys andeler på nyåret 2022.

– Det er gledelig at oljeselskapene fortsatt ser gode muligheter på norsk sokkel. Leting er viktig for å opprettholde aktivitet og god ressursforvaltning, og det legger grunnlaget for verdiskapning og trygge arbeidsplasser over hele landet, sier olje- og energiminister Tina Bru i en kommentar.

TFO er den årlige konsesjonsrunden for de best kjente leteområdene på norsk sokkel, og omfatter det meste av tilgjengelige leteområder. Det forhåndsdefinerte området ble i år utvidet i Nordsjøen, Norskehavet og Barentshavet.

På listen over søkere finner vi blant andre Aker BP, A/S Norske Shell, DNO, Equinor, Lundin, M Vest Energy, Neptune Energy, Okea, Petrolia, Vår Energi og Wintershall.