<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Oljeprisen rett til værs etter OPEC-rykter

Oljeprisen skyter opp over 3,5 prosent til over 81 dollar etter Reuters melder at OPEC holder produksjonspolitikken uendret. 

Publisert 4. okt. 2021 kl. 15.02
Oppdatert 4. okt. 2021 klokken 15.54
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 181 ord
OPP: Oljeprisen skyter opp. Avbildet: Saudi-Arabias utenriksminister, prins Faisal bin Farhan al-Saud med Tysklands utenriksminister Heiko Maas i Berlin. Foto: AP

Prisen for et fat Brent-olje står i skrivende stund opp 3,5 prosent til 81,10 dollar. 

En kilde i OPEC+ sier Joint Ministerial Monitoring Committee anbefaler at kartellet holder oljeproduksjonspolitikken uendret, ifølge Reuters. 

Oppdatering 15.52:  OPEC+ bekrefter at de på møtet mandag ble enige om å holde oljeproduksjonspolitikken uendret, ifølge en melding fra OPEC selv. 

OPEC+-møtet ble holdt mandag ettermiddag, og det har vært ventet at oljekartellet vil styrke tilbudssiden etter at produksjonen har vært på et lavere nivå under pandemien. 

Det var spekulert i om OPEC ville øke produksjonen mer enn de 400.000 fat pr. dag som var ventet, men nå ser det ut til at den ventede økningen opprettholdes. 

Bloomberg melder også at OPEC+ anbefaler å beholde produksjonshoppet på 400.000 fat pr. dag. 

WTI-prisen stiger også 2,4 prosent til 77,55 dollar pr. fat.

I juli ble OPEC enige om å øke produksjonen med 400.000 fat hver dag hver måned frem til tidligst april 2022, for å fase ut de daværende kuttene på 5,8 millioner fat.

Kilder Reuters har vært i kontakt med mener nå at flere produsenter ønsker å produsere mer enn dagens volum og grensene satt av OPEC+.