<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Oljeprisen rett til værs etter OPEC-rykter

Oljeprisen skyter opp over 3,5 prosent til over 81 dollar etter Reuters melder at OPEC holder produksjonspolitikken uendret. 

Publisert 4. okt. 2021
Oppdatert 4. okt. 2021
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 181 ord
OPP: Oljeprisen skyter opp. Avbildet: Saudi-Arabias utenriksminister, prins Faisal bin Farhan al-Saud med Tysklands utenriksminister Heiko Maas i Berlin. Foto: AP

Prisen for et fat Brent-olje står i skrivende stund opp 3,5 prosent til 81,10 dollar. 

En kilde i OPEC+ sier Joint Ministerial Monitoring Committee anbefaler at kartellet holder oljeproduksjonspolitikken uendret, ifølge Reuters. 

Oppdatering 15.52:  OPEC+ bekrefter at de på møtet mandag ble enige om å holde oljeproduksjonspolitikken uendret, ifølge en melding fra OPEC selv. 

OPEC+-møtet ble holdt mandag ettermiddag, og det har vært ventet at oljekartellet vil styrke tilbudssiden etter at produksjonen har vært på et lavere nivå under pandemien. 

Det var spekulert i om OPEC ville øke produksjonen mer enn de 400.000 fat pr. dag som var ventet, men nå ser det ut til at den ventede økningen opprettholdes. 

Bloomberg melder også at OPEC+ anbefaler å beholde produksjonshoppet på 400.000 fat pr. dag. 

WTI-prisen stiger også 2,4 prosent til 77,55 dollar pr. fat.

I juli ble OPEC enige om å øke produksjonen med 400.000 fat hver dag hver måned frem til tidligst april 2022, for å fase ut de daværende kuttene på 5,8 millioner fat.

Kilder Reuters har vært i kontakt med mener nå at flere produsenter ønsker å produsere mer enn dagens volum og grensene satt av OPEC+.