<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Oljemygg tar opp rentefritt lån på 31 mill.

    Publisert 6. des. 2021 kl. 12.32
    Oppdatert 6. des. 2021 klokken 12.34
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 217 ord
    TOK OPP LÅN: Adm. direktør Andrea Cattaneo og Zenith Energy. Foto: Zenith Energy

     

    Oljeselskapet Zenith Energy har inngått en låneavtale med det privateide, Dubai-registrerte selskapet Winance for et lån på 3 millioner euro, rundt 31 millioner kroner, opplyser selskapet i en børsmelding mandag.

    Lånet har en varighet på åtte måneder og er rentefritt. Zenith har imidlertid betalt et etableringsgebyr på 5 prosent av totalbeløpet i forkant, og selskapet vil nedbetale lånet med månedlige avdrag. 

    Før hvert avdrag kan Zenith velge om de vil betale kontant eller ved å bruke reserveandelene.

    Oljeselskapet har også allerede foretatt et trekk på én million euro, og eventuelle fremtidige uttak vil skje etter eget skjønn.

    Selskapet planlegger å bruke midlene fra lånet til å finansiere potensielle oppkjøp i Tunisia samt for å styrke arbeidskapitalposisjonen deres. 

    Inngikk opsjonsavtale i Nigeria

    I slutten av november spratt aksjekursen til Zenith Energy opp etter at det kom nyheter om at oljeselskapet hadde inngått en avtale med Noble Hill-Network Limited, et privat nigeriansk olje- og gasselskap, om utvikling av oljefeltet North-West Corner av OML 141 (NW OML 141).

    Formålet med opsjonsavtalen var å gi Zenith muligheten til å utvikle NWC OML 141 sammen med Noble Hill-Network. Og hvis det skulle bli et lykkelig utfall av boringen, vil produksjonen starte umiddelbart for å innledningsvis transportere den produserte oljen til et nærliggende flytende lagrings- og lossefartøy for å skape inntekter.