<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Oljekjempe setter av 65 milliarder til driftsinvesteringer

ConocoPhillips planlegge å bruke 7,2 milliarder dollar i driftsinvesteringer til neste år. 

    Publisert 6. des. 2021 kl. 15.05
    Lesetid: 2 minutter
    Artikkellengde er 286 ord
    INVESTERER STORT: ConocoPhillips. Her fra et oljefelt i Alberta, Canada hvor ConocoPhillips er medeiere. Foto: Bloomberg

    Oljeselskapet ConocoPhillips presenterte mandag sitt foreløpige investeringsbudsjett for 2022 og driftsplan.

    Det Houston-baserte selskaper har planer om å bruke omtrent 7,2 milliarder dollar, rundt 65 milliarder kroner, på driftsinvesteringer i løpet av neste år, skriver selskapet i en pressmelding. Det er i tråd med med planen som ble lagt i sommer.

    1,8 millioner fat pr. dag

    Selskapet sier det også forventer å få en gjennomsnittlig produksjon på 1,8 millioner fat oljeekvivalenter pr. dag. Det vil i så fall være en svak vekst for oljeselskapet. 

    Forventet kapitalavkastning er på cirka 7 milliarder dollar, som i så fall vil være en forbedring på rundt 16 prosent sammenlignet med 2021, ifølge ConocoPhillips' beregninger.

    Selskapet sier de også vil begynne med et tre-trinns kapitalavkastningsprogram, som vil bestå av solide utbytter, tilbakekjøp av aksjer og og en ny autorisert kvartalsvis variabel kontantavkastning. Hvor av den første kontantavkastningen på 0,20 dollar vil bli utbetalt 14. januar 2022 til aksjonærer som er registrert fra 3. januar.

    JOBBER MOT NULLUTSLIPP: Konsernsjef Ryan Lance og ConocoPhillips. Foto: Bloomberg

    30 prosent avkastning

    «I løpet av de seneste fem årene har vi konsekvent innfridd vår forpliktelse om å returnere mer enn 30 prosent av avkastning fra driften til aksjonærene gjennom vårt attraktive ordinære utbytte og nesten 13 milliarder dollar i tilbakekjøp av aksjer», sier konsernsjef og styreleder Ryan Lance i en kommentar. 

    Lance sier videre at ConocoPhillips jobber med nullutslippsvisjon og ønsker å spille en viktig rolle i omstillingen av energisektoren.

    «Vi forventer å spille en essensiell rolle i energiomstillingen ved å gjennomføre gode investeringsplaner, levere overlegen og konsistent avkastning gjennom sykluser og møte vår netto-null-ambisjon, samtidig som vi beholder fleksibiliteten til å lykkes med å tilpasse oss etter hvert som fremtiden utfolder seg.» sier han.