<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

– En advarsel om at shorting er høyst risikabelt

Oljemarkedet tar russisk importforbud med fatning. Ipek Ozkardeskaya i Swissquote øyner nedside i oljeprisen, men fraråder shorting.

    Publisert 9. mars 2022 kl. 13.57
    Oppdatert 9. mars 2022 klokken 15.12
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 210 ord
    FRARÅDER SHORTING: Senioranalytiker Ipek Ozkardeskaya i Swissquote. Foto: Swissquote

    President Vladimir Putins invasjon av Ukraina har løftet oljeprisene til skyhøye nivåer, og de fikk ytterligere støtte tirsdag da USA og Storbritannia offentliggjorde importforbudet sitt mot russisk olje.

    Prisreaksjonen har ikke vært den samme som etter utenriksminister Antony Blinkens uttalelser sist helg. Høy volatilitet preger onsdagens handel, og frontkontrakten for Brent-oljen er i 15-tiden ned 2-3 prosent til rundt 124 dollar pr. fat, mens WTI-oljen er ned 3-4 prosent til rundt 120 dollar pr. fat. 

    «Den begrensede reaksjonen bekrefter at det russiske importforbudet stort sett var priset inn allerede, og hinter om at oppsidepotensialet i oljeprisen kan være tatt ut på kort sikt», skriver senioranalytiker Ipek Ozkardeskaya i Swissquote i sin oppdatering onsdag.

    Anbefaler ikke shorting

    Hun mener at vi på mellomlang til lang sikt kan se priser på 140-150 dollar om krigen holder frem.

    «Likevel vil vedvarende priser over disse nivåene ramme global gjeninnhenting og etterspørsel, og utløse en merkbar nedsidekorreksjon til rimeligere nivåer», fortsetter analytikeren.

    Dette er imidlertid ikke nok til å få Ozkardeskaya til å anbefale shorting av olje.  

    «Den positive trenden er veldig sterk, og det å svømme mot en så sterk strøm kan gjøre vondt. Det som hendte i nikkelhandelen tirsdag er en advarsel om at shortsalg mens det fundamentale peker sterkt oppover er et høyst risikabelt veddemål», skriver Swissquote-analytikeren.