<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Åpner opp for nye oljeprosjekter i Nordsjøen

Den tyske finansministeren Christian Lindner vil at regjeringen vurderer forbudet mot leting etter olje og gass i Nordsjøen.

Publisert 13. mars 2022 kl. 16.16
Oppdatert 13. mars 2022 klokken 16.32
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 204 ord
NORDSJØEN: Tysklands forbundskansler Olaf Scholz (f.v.) og finansminister Christian Lindner. Sistnevnte mener Tyskland bør vurdere forbudet mot å utvinne olje og gass i Nordsjøen. Foto: Bloomberg

Tyskland bør vurdere om nye tillatelser for utvinning av olje og gass i Nordsjøen er mulig, lyder det fra den tyske finansministeren Christian Lindner søndag.

Dette sier han til tross at regjeringskoalisjonen – bestående av de liberale, de grønne og sosialdemokratene – har blitt enige om en stans av nettopp boring etter olje og gass i Nordsjøen.

Uttalelsen fra de liberales Lindner skjer i kjølvannet av den russiske invasjonen av Ukraina, som har resultert i at EU nå ønsker å bli uavhengig av russisk olje og gass.

– Vi må stille spørsmål ved beslutningen i koalisjonsavtalen, sier finansministeren i et intervju med tyske Tagesspiegel, skriver Reuters.

Lindner peker på prisrallyet i olje og gass som en årsak til at avtalen mellom regjeringspartiene bør gjennomgås.

Overgangsperiode

Tyskland er spesielt avhengig av russisk gass, og om lag to tredeler av Tysklands gassforbruk dekkes av Russland.

Den tyske finansministeren mener utvinning av olje og gass i Nordsjøen kan være en løsning i en overgangsperiode, inntil Tyskland legger om energiproduksjonen til mer fornybare energikilder.

– I lys av den endrede geopolitiske situasjonen, tror jeg det er lurt å se gjennom hele landets energistrategi – helt uten begrensninger, sier Lindner til den tyske avisen.

Finansministeren motsatte seg samtidig kutt i drivstoffavgiften, til tross for stigende priser, noe opposisjonen i Tyskland har foreslått.