<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Overraskende fall i oljelagrene

Oljeprisene stiger torsdag morgen, blant annet etter at ukentlig tall fra EIA viste nedgang i amerikanske oljelagre samt fortsatt solide fundamentale forhold i markedet. 

Publisert 21. apr. 2022 kl. 08.24
Oppdatert 21. apr. 2022 klokken 08.24
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 184 ord
OLJELAGRE: I California. Foto: Bloomberg

De amerikanske råoljelagrene var ned 8 millioner fat i forrige uke til 413,7 millioner fat, ifølge statistikk fra Det amerikanske energidepartementets statistikkfløy, EIA. På forhånd var det ventet at lagrene skulle være opp 2,5 millioner fat, ifølge Trading Economics.

– De ukentlige EIA-tallene var konstruktive, råoljelagrene falt med 8 millioner fat i løpet av den siste uken, det er den største ukentlige nedgangen i råoljelagre siden januar 2021, sier ING analytikerne Warren Patterson og Wenyu Yao, ifølge Platts.

Analytikerne sier videre at fundamentale forhold i markedet fortsetter å være positive for oljeprisene ettersom en rekke EU-nasjoner fortsetter å signalisere fullstendig slutt på Russisk energiimport.

Platts noterer at selv om det er usannsynlig at EU-landene vil kunngjøre et direkte forbud mot russisk olje og gass, har tyske tjenestemenn sagt at de har til hensikt å fase ut russisk oljeimport innen utgangen av dette året.

– Gitt de strukturelle endringene vi ser i det globale oljemarkedet når det gjelder russisk forsyning, sammen med den forventede veksten i amerikansk råoljeproduksjon, forventer vi at USA blir en enda større nettoeksportør av olje og oljeprodukter i månedene og årene fremover, sier ANZ-analytikerne.

TDN Direkt