<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Går videre med Brasil-prosjekt

BW Energy fortsetter med Maromba-prosjektet, og kjøper FPSO Polvo fra BW Offshore for 50 millioner dollar.

    Publisert 22. apr. 2022 kl. 08.15
    Oppdatert 22. apr. 2022 klokken 08.15
    Lesetid: 2 minutter
    Artikkellengde er 323 ord
    BRASIL-BESLUTNING TATT: For finansdirektør Knut Sæthre og toppsjef Carl Arnet i BW Energy. Foto: BW Energy

       

    BW Energy har besluttet å fortsette med Maromba-utbyggingsprosjektet offshore i Brasil og har nå signert en avtale om å kjøpe FPSO Polvo fra BW Offshore for et samlet vederlag på 50 millioner dollar, går det frem av meldinger fra begge selskapene fredag.

    Salget av FPSO-en vil bli gjennomført senest 24. juli 2023, og BW Energy har muligheten til å gjennomføre transaksjonen før denne datoen.

    Dersom transaksjonen fullføres tidlig, vil BW Energy betale 30 millioner dollar etter datoen for levering av fartøyet. De resterende 20 millionene vil så bli gitt som en selgerkreditt frem til oppgjør senest 24. juli 2023, heter det. 

    FPSO Polvo-fartøyet har nylig avsluttet sin charter på Polvo-feltet i Brasil og er for tiden i opplag i Dubai. En vurdering av oppgraderingskostnader er gjennomført og diskusjoner med relevante verft er godt i gang. FPSO-en vil bli utformet for opptil 10 produksjonsbrønner med 1,2 millioner fat lagringskapasitet. Den totale væskekapasiteten vil være 85.000 fat pr dag, med en oljeproduksjonskapasitet på 65.000 fat pr. dag og vannbehandlingskapasitet på 75.000 fat pr. dag.

    – Ser sterk interesse

    – Basert på våre funn har vi besluttet å gå videre med en utbygging med seks horisontale produksjonsbrønner koblet til en FPSO for å muliggjøre betydelig oljeproduksjon og langsiktig verdi for våre interessenter, sier BW Energy-sjef Carl K. Arnet om beslutningen om å gå videre med Maromba-prosjektet.

    Utbyggingsplanen er basert på en innledende borekampanje av tre brønner med planlagt første oljeløft i 2025 og en andre kampanje med ytterligere tre brønner i 2027, opplyses det.

    Den totale oljeproduksjonen er på toppnivåer ventet å være 30-40.000 fat pr. dag.

    Investeringsbeslutningen er underlagt visse betingelser, inkludert fullføring av prosjektfinansiering. Brasilianske myndigheter har godkjent utbyggingsplanen og selskapet forventer å motta full miljøgodkjenning etterhvert.

    – Vi er oppmerksomme på inflasjonspresset som påvirker bransjen vår (…). Vi vurderer også finansieringsalternativer for feltutbyggingsplan og ser sterk interesse fra ulike kilder, fortsetter Arnet.

    BW Energy vil gi ytterligere informasjon om Maromba-utviklingsplanen i forbindelse med fremleggelsen av resultat for første kvartal 2022, 27. mai.

    (TDN Direkt)