<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Olje- og energidepartementet utlyser nye leteområder

– Årlig tildeling av leteareal er en del av de gode, forutsigbare og stabile rammevilkårene vi har i Norge, sier olje- og energiminister Terje Aasland.

Publisert 14. juni 2022 kl. 14.18
Oppdatert 14. juni 2022 klokken 14.19
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 235 ord
NYE LETEAREAL – Videre leting er viktig for å sikre at Norge forblir en sikker og forutsigbar leverandør av olje og gass til Europa, sier olje- og energiminister Terje Aasland. Foto: NTB

Gjennom de årlige rundene med tildelinger i forhåndsdefinerte områder (TFO) gis oljeselskapene mulighet til å få tilgang til attraktivt leteareal på norsk sokkel. Etter over 50 år med letevirksomhet omfatter TFO-ordningen størstedelen av det arealet som er åpnet og tilgjengelig på norsk sokkel. 

– TFO 2022 er en viktig del av arbeidet med å utvikle norsk petroleumsindustri. Årlig tildeling av leteareal er en del av de gode, forutsigbare og stabile rammevilkårene vi har i Norge. Dette legger til rette for lønnsomme investeringer, sysselsetting og fremtidig produksjon, sier olje- og energiminister Terje Aasland i en melding.

Et forslag til utlysning av TFO 2022 ble sendt på offentlig høring med frist 28. april. I forbindelse med forhandlingene om revidert nasjonalbudsjett ble det enighet mellom regjeringspartiene og SV om ikke å inkludere de tre blokkene 7426/10, 11 og 12 i utlysningen av TFO 2022.

Utvidelse med 28 blokker i Barentshavet

I årets tildeling i forhåndsdefinerte områder er det dermed avklart at det foretas en utvidelse av det forhåndsdefinerte området med 28 blokker i Barentshavet. Selskapenes søknadsfrist i denne konsesjonsrunden er satt til mandag 12. september. Etter at søknadsbehandlingen er ferdig, tas det sikte på tildeling av nye utvinningstillatelser i de utlyste områdene i begynnelsen av 2023.

– Petroleumssektoren er en høyproduktiv næring som bidrar med store inntekter, verdiskaping og arbeidsplasser. Videre leting er viktig for å sikre at Norge forblir en sikker og forutsigbar leverandør av olje og gass til Europa, sier Aasland.