<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Analytikere: Oljeprisen vil være stabil ut året

Oljeprisen kommer til å holde seg på sitt nåværende prisnivå ut 2022, ifølge flere analytikere.

Publisert 1. sep. 2022
Oppdatert 1. sep. 2022
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 247 ord
SPÅR PRISEN STABIL: Men én analytiker mener derimot at oljeprisene kommer til å stige når vinteren kommer. Foto: Iván Kverme / Finansavisen

Etter at Russland invaderte Ukraina i vår skjøt oljeprisene i været, og var på det meste mellom 120 og 130 dollar fatet. De siste ukene har derimot oljeprisen vaket rundt 100 dollar.

Og der vil den bli ut 2022, tror flere oljeanalytikere CNBC har snakket med.

JP Morgan estimerer at prisen for et fat olje vil være rundt 101 dollar ut året, mens prisen går ned til 98 dollar fatet i 2023.

– Selv om vi ikke tror at risikoen for resesjon er priset inn i oljeprisen ennå, vokser den risikoen, skriver de i sin julirapport.

Adm. direktør og seniorstrateg i First Abu Dhabi Bank, Glenn Wepener, tror prisen vil holde seg på et høyere nivå i 2022.

– Med tanke på mine prognoser og med unntak av en større uforutsett hendelse, forventer jeg fortsatt at Brent-oljen i gjennomsnitt vil være 108 dollar i år, sier Wepener, og legger til at han tror oljeprisen synker til 97 dollar fatet i 2023.

S&P Globals Daniel Yergin mener også at oljeprisen vil holde seg «der den er eller noe høyere» ved slutten av året. Han mener prisen trolig vil bli drevet av geopolitisk utvikling, snarere enn tilbud- og etterspørsel.

Direktør for Refinitiv Oil Research, Yaw Yan Chong, mener derimot at han ser en større oppside i oljeprisen fremover.

– Jeg mener den truende vinteren vil være den viktigste driveren for oljeprisen, sier han til CNBC og understreker at Europa allerede sliter med råvaremangel.

Torsdag morgen kostet et fat nordsjøolje 94,88 dollar fatet, mens WTI-oljen er priset til 88,70 dollar.