Flere skip i drift for skadeskutt rederi

Det går fortsatt tungt for supplykjempen Bourbon, men rederiet har sendt flere skip inn i markedet.

SLITER FORTSATT: Bourbon merker økt aktivitet i markedet for offshoreskip, men taper fortsatt mye penger. Foto: Ulstein
Oljeservice

Etter årets første halvår er det fortsatt knallrøde tall på bunnlinjen for trøblete Bourbon – verdens største offshorerederi. Rederiet ser imidlertid en liten bedring i markedet.

Bourbon hadde driftsinntekter på 362 millioner euro – en økning på 3,5 prosent fra samme periode i fjor. Ifølge selskapet skyldtes økningen gradvis økt markedsaktivitet. Selskapet kunne vise til at dagratene steg med 4 prosent til et gjennomsnitt på 8.219 dollar.

«Gjeninnhentingen i markedet, selv om den går sakte og veldig gradvis, er en realitet,» uttaler Bourbon-sjef Gaël Bodénès i en pressemelding.

Bunnlinjen endte likevel på minus 135 millioner euro.

Ut av opplag

I første halvår tok Bourbon 18 skip ut av sin opplagsliste. 

Deler av dette er skip som rederiet har satt inn i markedet igjen, mens deler er skip som er solgt. Rederiet har redusert flåten med til sammen 23 skip siden nyttår og har nå en flåte på 472 skip. Hele 163 av disse ligger i opplagsbøyene.

Jobber med restrukturering

Bourbon har vært gjennom en vanskelig periode med blant annet restruktureringsforhandlinger med sine kreditorer for å unngå konkurs.

Med milliardgjeld og flere år med milliardtap har det franske rederiet siden i fjor sommer hatt et midlertidig fritak fra å betale renter, avdrag og leasingforpliktelser slik at selskapet kan fokusere på driften og arbeide med løsningen.

I august fikk franskmennene innvilget en rettslig reorganiseringsprosess, blant annet etter at den kinesiske kreditoren ICBC Leasing stilte krav om umiddelbar tilbakebetaling av gjeld. Reorganiseringsprosessen fryser selskapets forpliktelser i inntil 18 måneder.

«Gruppen har fortsatt diskusjonene med kreditorene både i Frankrike og i utlandet dette halvåret,» skriver selskapet i sin halvårsrapport.

Bourbon

(Mill. EUR)1. H/191. H/18
Driftsinntekter361,5340,1
Driftsresultat−52,7−153,4
Resultat før skatt−129,0−191,3
Resultat etter skatt−135,2−197,1