<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Spetalen-skip selges ut av offshoremarkedet

Øystein Stray Spetalens offshorerederi Standard Drilling har solgt nok et forsyningsskip, trolig til dansker utenfor offshoremarkedet. 

Publisert 3. okt. 2019 kl. 18.05
Oppdatert 4. okt. 2019 klokken 16.03
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 198 ord
UT AV OFFSHOREMARKEDET: Forsyningsskipet «Standard Provider» skal konverteres til bruk utenfor offshoremarkedet.  Foto: Sydney Sinclair/Shipspotting.com

Kjøperen av «Standard Provider» holdes hemmelig, men styreleder Martin Nes i Standard Drilling, opplyser til Finansavisen at skipet etter planen skal ut av offshoremarkedet.

– Således bidrar vi også til å styrke balansen mellom tilbud og etterspørsel i markedet, sier han.

Ifølge kilder Finansavisen har vært i kontakt med, skal skipet være solgt til Danmark for å bli konvertert, trolig for å benyttes til mudring eller steindumping.

Det ryktes at Rohde Nielsen A/S er kjøperen.

Finansavisen har vært i kontakt med selskapets adm.dir. Jeanette Rohde. Hun sier de ikke kan kommentere våre spørsmål vedrørende kjøp av «Standard Provider».

Til fiskeindustrien

«Standard Provider» er for øvrig ikke det første forsyningsskipet Standard Drilling har vært involvert i, som forsvinner fra offshoremarkedet.

Et av de fire skipene New World Supply solgte til Borealis Maritime i april, er allerede videresolgt til det Finansavisen erfarer skal ha vært en betydelig høyere pris.

I september ble det kjent at Frøya-rederiet Eidsvaag har kjøpt «World Opal» fra Borealis Maritime. 

Det 2013-bygde forsyningsskipet, som har ligget i opplag i fire år, skal konverteres til fôrbåt, ifølge Vestlandsnytt.  Etter ombyggingen hos Damen Shipyards i Nederland skal skipet transportere fôr for Cargill og Skrettings transportsamarbeid, Fjordfrende, skriver iLaks.  

Les mer skipssalget her eller i fredagens utgave av Finansavisen.