<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Klarert til storhandel i rigg

Sete Brasil har fått klarsignal til å selge fire ultradypvannsrigger til Tor Olav Trøim.

    Publisert 5. okt. 2019 kl. 21.56
    Oppdatert 5. okt. 2019 klokken 22.10
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 193 ord
    GRØNT LYS: Kreditorene til Sete Brasil skal ha sagt ja til å selge fire rigger til Tor Olav Trøims Magni Partners. Foto: Leikny Havik Skjærseth

    Tor Olav Trøims Magni Partners har stått i spissen for et joint venture, som i lenger tid skal ha jobbet med å kjøpe fire uferdige ultradypvannsrigger av det konkursrammede riggselskapet Sete Brasil.

    Nå har Sete Brasils kreditorer godkjent at riggene selges til Magni.

    Det melder nyhetsbyrået Reuters, og viser til to kilder med kjennskap til saken.

    Riggene det dreier seg om er de halvt nedsenkbare enhetene «Urca» og «Frade», samt boreskipene «Arpoador» og «Guarapari».

    Alle fire skal leies ut på 10-års kontrakter til Petrobras til en dagrate på 299.000 dollar når de er ferdigstilt og operasjonelle, ifølge den ene kilden.

    «Catch and release»?

    Det første budet skal ha vært på totalt 250 millioner dollar, eller 62,5 millioner dollar per rigg. I juli, etter fire måneder med forhandlinger, ble budet høynet til 296 millioner dollar, eller om lag 2,7 milliarder kroner, ifølge nettstedet Brazilenergyinsight.

    Blant Setes kreditorer er lokale banker som Banco do Brasil og Santander Brasil, skriver Reuters.

    Etter det Finansavisen forstår er det meningen at Magni Partners' joint venture-partner Etesco skal stå for driften av riggene.

    Lokale medier spekulerer imidlertid i at Trøim og co vil selge riggene så fort de er ferdigstilt og har påbegynt sine tilsynelatende svært attraktive Petrobras-kontrakter.