Analytikere frykter emisjon i PGS

ANALYTIKERE FRYKTER EMISJON: I PGS etter dagens guiding for 3. kvartal. Her selskapets seismikkskip Ramform Titan. Foto: NORGES REDERIFORBUND

Spår tøffere refinansiering.

PGS straffes med et kursfall på hele 16,2 prosent til 11,27 kroner på Oslo Børs onsdag, etter å ha kommet med en skuffende omsetningsguiding for tredje kvartal.

Analytikere er ifølge TDN Direkt bekymret for refinansieringen, som selskapet selv tidfestet til 4. kvartal – sogar uten å hente egenkapital.

Tommy Johannessen i Sparebank 1 Markets ser fortsatt betydelig refinansieringsrisiko i PGS.

«Kredittmarkedet for offshoreobligasjoner har forblitt krevende de siste månedene, noe som gjør det usikkert om selskapet vil få til en refinansiering uten å utstede egenkapital. Gitt de lave nivåene aksjekursen handles på for tiden, vil utvanningen kunne bli betydelig», skriver han ifølge nyhetsbyrået i en oppdatering.

Carnegie kutter

Carnegie kutter i sine estimater for late sales fra 85 til 75 millioner dollar, mens estimatene for forhåndsfinansiering jekkes ned fra 82 til 76 millioner dollar.

«Vi tror «whisper numbers» var enda høyere ettersom dette var siste kvartal før PGS vil forsøke å refinansiere gjelden sin. Med tredjekvartalsguidingen vil det ikke bli lettere enn det var i mai/juni i våre øyne», skriver Carnegie ifølge TDN Direkt.

Meglerhuset, som ifølge nyhetsbyrået beholder sin hold-anbefaling, mener den største risikoen for aksjonærene er vilkårene kreditorene vil kreve for å bli med på en forlengelse.