Viking Supply Ships investerer i nye supplyskip

Viking Supply Ships samarbeider med et London-fond om å kjøpe to nye forsyningsskip som opprinnelig ble bestilt av Siem Offshore. 

ØKER SUPPLYFLÅTEN: Christen Sveaas' offshorerederi øker flåten med to forsyningsskip som er under bygging i Polen. Foto: TCH
Oljeservice

«More exciting things to come for Viking Supply Ships, so stay tuned!», skrev det Christen Sveaas-kontrollerte offshorerederiet på Facebook for én måned siden etter salget av ankerhåndteringsskipet (AHTS) «Odin Viking».

Fredag kom nyheten om at rederiet har valgt å investere i to avanserte plattformforsyningsskip (PSV) under bygging ved Remontowa-verftet i Polen. Det gjøres sammen med London-baserte Borealis Maritime, et fond med stor appetitt på PSV-er. 

Viking Supply får fullt ansvar for driften av skipene, som opprinnelig ble bestilt av Siem Offshore, og har ventet levering i henholdsvis fjerde kvartal neste år og første kvartal 2021. 

Prisen ligger trolig i området 220-250 millioner kroner pr. skip.

På målstreken

At PSV-ene med mulighet for å gå på LNG skulle havne hos Sveaas var ikke gitt. 

Finansavisen skrev i mai at Cold Water Shipping jobbet med å kjøpe skipene. 

Selskapet som ble etablert av blant andre tidligere Viking Supply-topp Tord Ytterdahl i 2018, måtte imidlertid se seg slått på målstreken. 

– Cold Water har den senere tiden sammen med en partner vært i sluttforhandlinger med Remontowa om kjøpet av disse to PSV-ene. At Remontowa nå velger en annen kjøper må vi bare ta til etterretning. Vi ønsker Viking Supply Ships og Borealis lykke til med to flotte skip, sier Ytterdahl til Finansavisen fredag.

Fornyer flåten

Etter salget av tre isbrytere med milliardgevinst i fjor sommer, samt AHTS-en «Odin Viking» og fem PSV-er i løpet av det seneste året, er Viking Supply Ships nå i en vekstfase.

Nylig tok rederiet over driften av den Vard-eide PSV-en «Defender».

– Vi har en kontinuerlig dialog med både verft og markedet generelt, og av og til dukker slike muligheter opp, uttalte finansdirektør Morten G. Aggvin til Finansavisen da, og åpnet samtidig opp for å gjøre flere slike avtaler.

Den finansielle evnen er i høyeste grad på plass. 

Selv etter utbetalingen av et utbytte på nær 1,1 milliarder svenske kroner tidligere i år, og nedbetaling av all bankgjeld, hadde selskapet en egenkapital på 1,9 milliarder svenske kroner ved utgangen av andre kvartal.

viking supply ships
offshorerederi
christen sveaas
remontowa
psv
borealis maritime
nybygg
Nyheter
Oljeservice
Børs