Valaris selger rigger og hanker inn kontrakter

Valaris har solgt én rigg og markedsfører ytterligere to til potensielle kjøpere. Riggselskapet kan også melde om nye kontrakter. 

PÅ KONTRAKT: Jack-up-riggen «Valaris JU-290», (tidligere Rowan Viking) er på oppdrag for Repsol på norsk sokkel. Foto: Flickr
Oljeservice

Riggselskapet Valaris opplyser i en fersk oppdatering at det har solgt den oppjekkbare boreriggen «Valaris JU-42» til resirkulering. 

Ifølge Bassøe Offshore ga salget av den 1983-bygde riggen tre millioner dollar i kassen.

Snart kan flere rigger følge samme vei.

To rigger, en halvt nedsenkbar og en oppjekkbar, er etter fullføringen av kontrakter i september blitt lagt i kaldt opplag og markedsføres nå for salg, ifølge oppdateringen.

Det gjelder 1999-bygde «Valaris 5006» og 1976-bygde «Valaris JU-68».

Nye kontrakter

Riggselskapet kan også melde om nye kontrakter til to av boreskipene sine. 

«Valaris DS-12» er tildelt en firebrønns-kontrakt med BP utenfor kysten av Angola med oppstart i april 2020. Varigheten er estimert til 200 dager og Bassøe Offshore anslår dagraten til 190.000 dollar.  Kontrakten inkluderer opsjoner på ytterligere fire brønner.

Videre skal «Valaris DS-15» bore én brønn for Murphy Oil i den amerikanske Mexicogolfen i om lag 65 dager fra oppstarten i januar 2020. Her estimerer Bassøe en rate på 185.000 dollar.

Opsjoner utøvd

I tillegg til de nye kontraktene får fire oppjekkbare rigger forlenget sine eksisterende kontrakter etter utøvelse av opsjoner. 

«Valaris JU-248» får to ekstra brønner for Premier Oil i Nordsjøen, mens «Valaris JU-123» får én ekstra brønn i Nordsjøen med samme operatør. Dagratene er fra 100-105.000 dollar. 

SapuraOMV har besluttet å gi «Valaris JU-107» ytterligere én brønn utenfor kysten av Australia, samtidig som Saudi Aramco har forlenget kontrakten til «Valaris JU-88» med 138 dager utenfor kysten av Saudi Arabia. 

valaris
riggselskaper
bassøe offshore
riggmarked
riggkontrakt
boreskip
Nyheter
Oljeservice
Børs