Saipem med detaljer om riggkontrakten til «Scarabeo 5»

«Scarabeo 5» kan være syssesatt i Afrika i inntil tre år.

NÆRT NYTT OPPDRAG: Saipems halvt nedsenkbare borerigg «Scarabeo 5». Foto: Saipem.
Oljeservice

Saipems halvt nedsenkbare borerigg «Scarabeo 5» har ankommet Angola der den skal benyttes til produksjonsstøtteaktiviteter for Eni.

Det sier det italienske oljeserviceselskapets konsernsjef Stefano Cao på en telefonkonferanse i forbindelse med fremleggelsen av tall for tredje kvartal.

Cao avslører at de er i prosessen med å fullføre en kontrakt med fast varighet på ett år, og som inkluderer to ettårige opsjoner.

– Denne opportunistiske sysselsettingen av fartøyet til produksjonsstøtte gjør oss i stand til å holde det i aktivitet i påvente av en innhenting av markedet, sier han, ifølge Seeking Alpha.

Attraktive rigger

Fjerdegenerasjonsriggen forlot Norge i september etter å ha ligget i opplag i om lag to år etter at den ikke fikk forlenget kontrakten sin med Equinor, eller Statoil som det het da.

Av de andre halvt nedsenkbare ehetene Saipem eier er «Scarabeo 8» på kontrakt på norsk sokkel, mens «Scarabeo 7» markedsføres for nye oppdrag etter avsluttet kontrakt i Indonesia.

«Scarabeo 9» skal snarlig bore en letebrønn på gassfeltet Trident i den rumenske delen av Svartehavet for et partnerskap der Lukoil er operatør.

Der får riggen støtte av Golden Energy Offshore Services' to nyeste plattform forsyningsskip (PSV), «Energy Empress» og «Energy Duchess», som i september ble tildelt kontrakter på minimum 90 dager med en «ikke-navngitt kunde utenfor Nordsjøen».

I tillegg til de fire halvt nedsenkbare enhetene, eier Saipem to boreskip, syv oppjekkbare rigger og en tender-rigg.

saipem
eni
riggselskaper
riggkontrakt
angola
opplag
Nyheter
Oljeservice
Børs