BW Offshore spår dobling av produksjonen i Afrika

Investeringene jekkes opp.

SPÅR DOBLING: BW Offshore øyner en produksjon på 30.000 fat per dag i Ruche fase 1 offshore Gabon. I tillegg kommer Tortue-feltet. Foto: Tommy Chia
Oljeservice

BW Offshore er onsdag morgen ute med oppdaterte produksjonsprognoser for Ruche-utviklingen, inklusive Hibiscus-funnet.

Prognosene peker mot en akselererende produksjonsvekst fra Dussafu-lisensen offshore Gabon. 

Bruttoproduksjonen fra Ruche fase 1 estimeres å doble seg fra 15.000 til 30.000 fat per dag. Disse volumene vil komme i tillegg til produksjonen fra Tortue-feltet. 

Selskapet kan også melde at ledelsens estimat for Hibiscus-reservene er bekreftet av den uavhengig revisoren Netherland, Sewell & Associates. Reservene vurderes til 45,4 millioner fat olje (2P) brutto. Dette øker 1P, 2P og 3P i Dussafu-lisensen med hhv. 68, 68 og 69 prosent.

Børsrakett

Estimerte investeringer for Ruche fase 1, inklusive Hibiscus, jekkes opp fra 375 til 445 millioner dollar (brutto).

– Hibiscus viser seg å være et funn av samme kvalitet og omfang som Tortue-feltet. Den oppdaterte planen vil øke vår produksjonskapasitet betydelig, og ta oss over FPSO-ens nåværende 40.000 fat per dag. Vi har tro på at lisenspartnerne vil støtte den nye planen fra BW Energy, sier BW Energy-sjef Carl K. Arnet i en kommentar.

Blant partnerne er Panoro Energy, som har en eierandel på 7,5 prosent i Dussafu-lisensen. Operatøren BW Energy har 67,5 prosent.

BW Energy er eid 68,6 prosent av BW Offshore, som har steget over 125 prosent på Oslo Børs så langt i år. Panoro Energy, som har sendt ut en separat børsmelding, er opp over 104 prosent.

Les mer her.

bw offshore
bw energy
carl arnet
dussafu
gabon
panoro energy
startsidenpromo
Nyheter
Oljeservice
Børs