Ny «rigg-gig» i Nordsjøen

Maersk Drilling har fått nok en kontrakt i Nordsjøen. Dagratene tikker oppover.

Får mer arbeid: «Maersk Interceptor». Foto: Maersk Drilling
Oljeservice

Det danske riggselskappet Maersk Drilling har sikret en én-brønnskontrakt til den oppjekkbare boreriggen «Maersk Interceptor» med Mol Norge, ifølge en melding mandag.

Riggen, som er bygget for spesielt værharde forhold og var verdens største da den ble levert i 2013, skal bore en letebrønn på PL617 i den sørlige delen av Nordsjøen.

Mols partnere er Wintershall DEA og OMV Norge.

Oppstart er i august 2020 og varigheten er estimert til 60 dager.

Litt høyere rater

Kontraktsverdien er oppgitt til 16,5 millioner dollar. Det tilsvarer en dagrate på 275.000 dollar.

Det er betydelig mindre enn det riggen, ifølge Bassøe Offshore, tjener på sin nåværende kontrakt med Aker BP som avsluttes i desember; 383.500 dollar dagen.

Likevel er det et lite hakk opp fra tilsvarende kontrakter inngått nylig.

Maersk Drilling fikk i forrige uke en forlengelse på 40 dager med Aker BP for «Maersk Integrator», der dagraten er 272.500 dollar.

– Vi er glade for å jobbe sammen med Mol på denne letekampanjen med spennende utsikter. Våre XLE-rigger har en utmerket «track record» for å levere effektiv boring på norsk sokkel, og vi venter å bygge videre på dette i vårt første direkte samarbeid med Mol, sier COO, Morten Kelstrup i Maersk Drilling i en uttalelse.

I september forlenget Equinor kontrakten for «Maersk Intrepid», som arbeider på Martin Linge-feltet, til august 2020. Der tjener riggen 330.000 dollar pr. dag.