<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Siem legger ankerhåndterer i opplag

Siem Offshore forbereder seg på vinteren ved å legge nok et ankerhåndteringsskip i opplag. Opplagslisten er betydelig kortere i år.

    Publisert 14. nov. 2019 kl. 15.51
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 146 ord
    I BØYA: «Siem Emerald» (nærmest) er lagt i opplag for vinteren. Her med «Siem Sapphire» i Nordfjord i mars 2017. Foto: anders horntvedt

    Kristan Siems offshorerederi har besluttet å legge ankerhåndteringsskipet (AHTS) «Siem Emerald» i opplag i Risør, viser en oversikt fra Westshore Shipbrokers.

    Dermed slår det 2009-bygde skipet følge med søsteren «Siem Pearl» som har ligget der siden september, sammen med «Siem Challenger». Sistnevnte er eid av Siem Oil Service Invest.

    Totalt ligger nå 30 AHTS-er i opplag i Nordsjøen. På samme tid i fjor var det til sammenligning rundt 39 AHTS-er i opplag.

    Blant ankerhåndtererne som nylig er tatt ut av opplag er Boa Offshores «Boa Bison» og «Boa Jarl». Begge ble nylig leid ut til Kystvakten i inntil 10 år, noe som bidrar positivt til markedsbalansen ettersom de forsvinner fra offshoremarkedet.

    Et annet skip som kom ut av opplag tidligere i november er «BB Octopus», som ble solgt fra Olympic Ship til Buksér og Berging for kort tid siden.