KjøpLogg inn

Siem legger ankerhåndterer i opplag

Siem Offshore forbereder seg på vinteren ved å legge nok et ankerhåndteringsskip i opplag. Opplagslisten er betydelig kortere i år.

Publisert 14. nov. 2019 kl. 15.51
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 144 ord
I BØYA: «Siem Emerald» (nærmest) er lagt i opplag for vinteren. Her med «Siem Sapphire» i Nordfjord i mars 2017. Foto: anders horntvedt

Kristan Siems offshorerederi har besluttet å legge ankerhåndteringsskipet (AHTS) «Siem Emerald» i opplag i Risør, viser en oversikt fra Westshore Shipbrokers.

Dermed slår det 2009-bygde skipet følge med søsteren «Siem Pearl» som har ligget der siden september, sammen med «Siem Challenger». Sistnevnte er eid av Siem Oil Service Invest.

Totalt ligger nå 30 AHTS-er i opplag i Nordsjøen. På samme tid i fjor var det til sammenligning rundt 39 AHTS-er i opplag.

Blant ankerhåndtererne som nylig er tatt ut av opplag er Boa Offshores «Boa Bison» og «Boa Jarl». Begge ble nylig leid ut til Kystvakten i inntil 10 år, noe som bidrar positivt til markedsbalansen ettersom de forsvinner fra offshoremarkedet.

Et annet skip som kom ut av opplag tidligere i november er «BB Octopus», som ble solgt fra Olympic Ship til Buksér og Berging for kort tid siden.