<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Klimaaktivister har inntatt norsk offshoreskip

Klimaaktivister har i to dager okkupert et DOF-eid ankerhåndteringsskip som skal støtte en borekampanje utenfor New Zealand.

    Publisert 25. nov. 2019 kl. 11.13
    Oppdatert 25. nov. 2019 klokken 18.18
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 176 ord
    BORDET: Ankerhåndteringsskipet «Skandi Atlantic», som tilhører Dof, ble i helgen inntatt av Greenpeace på New Zealand. Foto: Greenpeace

    Lørdag kveld norsk tid ble DOFs 2012-bygde ankerhåndteringsskip (AHTS) «Skandi Atlantic» inntatt av rundt 30 klimaaktivister fra blant andre Greenpeace.

    Skipet som befinner seg på New Zealand er sammen med 2011-bygde «Skandi Emerald», hyret inn av oljeselskapet OMV for å støtte et boreprogram på inntil fire brønner.

    Det er dette boreprogrammet, som skal utføres av COSL-riggen «COSLProspector», aktivistene forsøker å stanse.

    Flere arrestert

    Siden aksjonen startet er åtte aktivister fjernet og arrestert av politiet. Enkelte har også forlatt protesten frivillig.

    Lokale medier skriver at de gjenværende aktivistene er forberedt på å fortsette aksjonen.

    Greenpeace-medlem Amanda Larsson sier i en pressemelding at aktivistene har tilstrekkelig med mat og utstyr til å kunne være ombord i flere dager.

    Bakgrunnen for bordingen av DOF-fartøyet er at den store avstanden fra land til COSLs oljerigg vanskeliggjør en direkte aksjon.

    – Vi vil ikke la denne riggen utføre sine klima-ødeleggende aktiviteter stille, ute av syne og sinn, uttaler Larsson.

    Politi og havnemyndigheter jobber med å løse situasjonen på en fredelig måte. Utover det har ikke konsernsjef Mons S. Aase i DOF noe å tilføye, sier han.